Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci bojovali na posledním domácím turnaji 15.02.2015 | Zápasy

Předposlední kolo krajského přeboru žáků přivedlo na žďárskou palubovku opět soupeře z Velmezu, Jihlavy a Havlíčkova Brodu. Naši žáci v dosavadním průběhu soutěže získávají zkušenosti, a tak bylo naším cílem především předvést hru, ze které bychom měli dobrý pocit a současně někomu ze slabších soupeřů uzmout pár bodů.


Žďár n. S. x Velké Meziříčí 0:2
Prvním soupeřem nám byl již tradičně jasný lídr soutěže složený z hráčů z Velmezu a Třebíče. První set se nám dařilo soupeři vzdorovat, když jsme dokázali k dobrému servisu přidat i vcelku slušnou hru na ztrátu. Zkušenější soupeř ale šňůrou servisů před koncovkou bodově odskočil a první set získal pro sebe. Druhý set byla již znát větší herní zkušenost hostujících hráčů, a tak jsme odešli poraženi.

Žďár n. S. x Havlíčkův Brod 2:0
Ve druhém utkání jsme se střetli s Havlíčkovým Brodem, který nepřijel ve zcela kompletní sestavě. V prvním setu, po boji především sami se sebou, jsme si před koncovkou dokázali vybudovat rozhodující náskok a set překlopit na svoji stranu. Druhý set především díky výborné sérii Dana Pavlíka na podání (čítající mimo jiné přes 10 přímých bodů) jsme již s přehledem opanovali, čímž jsme do tabulky připsali 3 body za vítězství 2:0 na sety.

Žďár n. S. x Jihlava 0:2
Herní pohoda se nám bohužel nepodařila přenést do posledního zápasu s Jihlavou, který měl slibovat vyrovnanou podívanou. Jihlaváci nás předčili především na servisu a je třeba uznat, že složité herní situace řešili více volejbalově a s větší rozvahou, a proto mohli slavit své vítězství.

Celkově se tento turnaj nedá hodnotit pozitivně, neboť jsme od něj očekávali herně i výsledkově více. Někteří tahouni týmu neodvedli svůj standardní výkon, což nás odsoudilo k hernímu podprůměru. Pozitivně lze hodnotit, že jsme se po dlouhé době opět všichni dohromady sešli a společně se shodli na tom, co nám chybí především v tréninkovém procesu a co jsme ochotni na tom změnit. Je to do budoucna podnět ke zlepšení pro hráče i trenéry a doufejme, že výsledky budou znát už třeba na posledním turnaji krajského přeboru, který se uskuteční za měsíc v Havlíčkově Brodě.

Sestava byla tentokrát ve složení: Vašek P., Danek P. Danek L., Kuba A., Kuba H., Radek P., Filip M., Ondra Š., Michal V., Luboš A., Tanis B., David H., Honza B. Přítomno bylo rovněž trenérské duo Peťa a Mouči.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid