Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Z Pardubic kadeti nepřivezli ani bod, i když tentokrát to bylo hodně blízko 03.02.2014 | Zápasy

V dalším kole KP kadetů zavítal náš tým do Pardubic, které se pohybují v neúplné tabulce na druhém místě.


Ráno se k odjezdu dostavilo pouze sedm statečných hráčů (Lukáš, Smolda, Sob, Honza K., Danek P., Vašek, Adam, které doplňoval kulhající kapitán Dominik s oteklým maxikolenem). Po příjezdu jsme zjistili, že ani pardubický tým není zdaleka kompletní a to by mohla být šance konečně urvat nějaký set či bodík. Do prvního zápasu jsme nastoupili na náhře s Dankem a Honzou, se smečaři Lukášem a Vaškem, se Smoldou a Sobem na bloku. Od začátku utkání jsme byli Pardubicím vyrovnaným soupeřem, ale neustále jsme museli jenom dotahovat jejich jedno až dvoubodové vedení, protože jsme i přes celkem slušnou hru dělali také množství zbytečných chyb. Ty se s blížící koncovkou setu začaly množit a bohužel to pokračovalo i v setu druhém. Ve třetím setu se naše hra opět zlepšila, předvedli jsme i několik pěkných volejbalových akcí, dařilo se na servisu a vypadalo to velmi nadějně. Na konci 3. setu jsme opět začali dělat naprosto zbytečné chyby především v poli, na příjmu a při vlastním podání, a Pardubicím tak doslova darovali i set třetí.

Do druhého zápasu jsme nastoupili po zhlédnutí utkání KP mužů mezi Pardubicemi a Chrudimí ve stejné sestavě jako vyměnění. Dařilo se nám bodovat přímo z podání, po kvalitním příjmu přibývaly body i po zakončených útocích. Koncovka setu se nám bohužel opět nepovedla, když nás zradil především příjem a vlastní nekoncentrovanost. Ani v dalších dvou setech jsme se bohužel nevyvarovali zbytečného množství nevynucených chyb a Pardubice si tak dokráčeli pro další vítězství. Velká škoda promarněných koncovek vyrovnaných setů, protože minimálně jeden zápas se pak mohl odvíjet úplně jinak. Nekompletní družstvo Pardubic bylo tentokrát rozhodně hodně hratelné !!!

Vyzdvihnout musím zajímavý servis Smoldy, kterým zaznamenal celkem 9 přímých bodů ve dvou zápasech, když doposud se mu na podání většinou moc nedařilo.

TJ Sokol Pardubice - TJ Žďár nad Sázavou 3 : 0 (18,14,20) a 3: 0 (20,11,14)

Zbyněk Kalina

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid