Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Z nepovedeného domácího turnaje si připsaly starší žákyně 2 body 01.12.2019 | Zápasy

Zápasy dnes zhodnotí trenérka Martina Topinková a doufám i Zuzka Danihelková, která hrála na postu univerzála


Komentář Zuzky:
V neděli 1.12. se starší žákyně utkaly s Novým Veselím a Bedřichovem.
První zápas jsme hrály proti Novému Veselí. První set jsme po velmi napínavém souboji vyhrály 30:28. Druhý se nám už tolik nepovedl a prohrály jsme. Poslední jsme bohužel také prohrály i přes to, že těsně. Takže jsme prohrály 2:1.

Proti Bedřichovu jsme jako s Veselím první set vyhrály. Druhý jsme prohrály, ale snaha vyhrát byla veliká. Úplně poslední set se také nevydařil a tak jsme s velkým zklamáním prohrály také 2:1. Naštěstí nebyly žádné úrazy a jsme připravení příští neděli vyhrát proti Světlé a HB A.

Hodnocení trenérky:

První adventní neděli jsme odehrály utkání s Novým Veselím a s Bedřichovem. Oba zápasy skončily naší prohrou 1:2. Mohl to být celkem pěkný volejbal, kdyby jsme se vždy v důležitých okamžicích nezačaly bát.

Do prvního setu prvního zápasu s Novým Veselím jsme vstoupily dobře. Z počátku jsme vedly, postupně nás Veselačky dotáhly, ale v dramatické koncovce jsme set vyhrály poměrem 30:28. Pak jsem holky pochválila a byl konec. Druhý set jsme tak nějak začaly dělat chyby ve všech herních činnostech, a proto jsme soupeřkám darovaly set druhý. Do tiebreaku jsme vlétly velice dobře, brzy jsme vedly 6:3. I strany jsme měnily za, pro nás, příznivého skóre. Bohužel 4 špatné příjmy za stavu 10:6 pro nás, 2 zkažená podání a dva nepovedené útoky rozhodly o tom, že si Nové Veselí odvezlo 2 body po výhře 15:12 ve 3. setu.

Sestava: náhra - Evča, účko - Barča (Zuzka Danihelková), smeč - Jolča, Zuzka L., blok - Kristýnka Sei., Anička

Po zápasové pauze jsme nastoupily proti hráčkám Bedřichova. Opět jsme zamíchaly se sestavou zejména proto, aby se mohly předvést na domácí palubovce všechny hráčky. Ale výkon začal být nemastný neslaný. Hrály jsme, jako by se nám nechtělo. Skvělé výměny a dobré zákroky střídaly laciné chyby a to opět zejména na příjmu a na podání. První set jsme dokázaly ještě vyhrát, bohužel oba další sety už ne. Další prohra 1:2 byla na světě.

Sestava: náhra - Simča, Kristínka S., Evča, účko - Barča, Zuzka D., smeč - Zuzka L., Anička, Jolča, blok - Kristýnka Sei., Verča, Anet

Výsledky:
Žďár nad Sázavou - Nové Veselí 1:2 (30:28, 17:25, 12:15)
Žďár nad Sázavou - Bedřichov 1:2 (25:21, 13:25, 12:15)

Dnešní těžké zápasy pro nás nedopadly dobře. Ani v jednom utkání se nám moc nedařilo v žádné herní činnosti. Špatně jsme přijímaly a díky tomu jsme si těžko vytvářely šance na útoku. Vázlo zpracování snad každého prvního míče. Zbytečně jsme zkazily velké množství podání. I tak jsme vyhrály set v každém zápase. A to bychom asi měly brát jako úspěch. Je mi ale moc líto, že si nemůžu říct, že nás porazily soupeřky, protože dnes jsme se porazily hlavně samy. Snad se poučíme z chyb a příští týden opět na domácí palubovce uspějeme lépe.

Děkujeme moc všem divákům za podporu v hale. Atmosféra zejména na prvním utkání byla skvělá. O to víc mě mrzí, že jsme se neodvděčily větším bodovým přídělem.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid