Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Vybojované třetí místo Žďárských Juniorů v celkovém pořadí krajského přeboru Pardubického, Královéhradeckého kraje a kraje Vysočina. 13.03.2023 | Zápasy

Ke třetímu a zároveň poslednímu turnaji finálové skupiny KP Pardubického, Královéhradeckého kraje a Kraje Vysočina cestovali junioři i se dvěma fanynkami ve sněhové vánici do podhůří Krkonoš, konkrétně do sportovní haly v Hořicích, kde sehráli postupně 4 zápasy.


V prvním zápase s Českou Třebovou, po velmi slibně rozehraném prvním setu, naši Junioři propadli opět v koncovce kvůli zbytečným vlastním chybám. Ty umožnily soupeři otočit stav a v pohodě uhrát koncovku prvního setu a následně i druhý set, ve kterém už kluci pouze dotahovali soupeřův náskok. Na úvod turnaje tedy porážka 0:2 a konstatování, že z 5 zápasů s tímto soupeřem se našemu družstvu nepodařilo získat ani set.

Druhý zápas s Dřevěnicemi (s pořadatelem turnaje) byl velmi vyrovnaný. Po ztrátě prvního setu se našemu družstvu podařilo v koncovce druhého setu, po zlepšeném výkonu, otočit nepříznivý stav, a dostat tak zápas do třetího zkráceného setu. V něm byly zpočátku lepší Dřevěnice, poté se znovu podařilo skóre otočit, a při vedení 13:11 už to vypadalo na první vítězství s tímto soupeřem. Pak však znovu zaúřadovaly naše vlastní chyby, které soupeř nakonec využil k zisku rozhodujícího setu 17:15. Pro naše kluky to byla celkově již třetí ztracená vyrovnaná koncovka setu s tímto soupeřem, a za celou sezónu to už byla bohužel desátá!

Ve třetím zápase s Letohradem bylo všem jasné, že jenom plný bodový zisk udrží náš tým ve hře o celkové třetí místo. Zápas byl velmi bojovný a vyrovnaný, podařilo se vyhrát první set, ve druhém bohužel přišly znovu zbytečné nevynucené chyby a celý set to vypadalo, že znovu rozhodne až třetí set. Nakonec se tak nestalo. Po bojovném výkonu se skóre v úplném závěru podařilo otočit na 26:24, tím vyhrát a získat tak plný počet bodů.

V posledním, čtvrtém, zápase s VK Sport Rychnov nad Kněžnou se vzhledem k ostatním výsledkům hrál nakonec přímý souboj o třetí místo v soutěži. Zápas to byl velmi pohledný, bojovný, s výbornými výkony na obou stranách. V prvním setu zahráli naši kluci velmi dobře, jak na útoku, tak i na bloku. Zároveň se Rychnovu prakticky nedařilo dostat do hry, a výsledkem bylo celkem pohodlné vítězství 25:16. Před druhým setem jsme naše hráče nabádali, aby v tomto dobrém výkonu pokračovali a hlavně nenechali Rychnov rozehrát. Bohužel stal se pravý opak, soupeř navíc pro druhý set změnil nahrávače a nahrávač z prvního setu se přesunul na smeč. Dařilo se mu na ní tak, že prakticky nezkazil žádný míč, strhnul tím i ostatní své spoluhráče a naši kluci začali kupit chybu za chybou. Výsledkem byla jasná prohra 18:25 a další zkrácený set. Pro Rychnov na tomto turnaji již třetí, pro náš tým druhý. Pod tíhou prohraného druhého setu nebyl začátek vůbec dobrý, ale vše se nakonec v dobré obrátilo a kluci, zlepšeným výkonem podpořeným bojovností, vydřeli vítězství 15:11, a tudíž velmi důležitou výhru 2:1.

Výsledky:
TJ Žďár n. S. - TJ Sokol Geodézie Česká Třebová 0:2 (-19,-19)
TJ Žďár n. S. - TJ Sokol Dřevěnice 1:2 (-20,22,-15)
TJ Žďár n. S. - Orel jednota Letohrad 2:0 (22,24)
TJ Žďár n. S. - VK Sport Rychnov nad Kněžnou 2:1 (16,-18,11)

Na turnaji v Hořicích skončili tedy junioři na třetím místě se 6 body, což znamená celkem 12 bodů do celkové tabulky KP tří krajů a konečné třetí místo za Českou Třebovou a Dřevěnicemi.

Komentář k utkání napsal asistent trenéra Zbyněk Kalina.

Komentář trenéra:

Jsem moc rád, že se nám podařilo získat celkové třetí místo krajského přeboru Pardubického, Královéhradeckého kraje a kraje Vysočina.
Náš výkon během celé sezóny byl jako na houpačce, střídaly se perfektní volejbalové výkony s těmi ne moc dobrými. I proto mám radost, že se nám podařilo v posledních dvou zápasech letošní sezony zatnout zuby a vybojovat dvě cenná vítezství, díky kterým jsme byli schopni získat jednu z medailí. Volejbalová sezona sice již skončila, ale pro naše družstvo nic nekončí, budeme dále pokračovat v pilování volejbalových dovedností i pro další sezonu. Upřímně doufám, že příští sezona bude minimálně tak úspěšná jako ta letošní.

Všem hráčům a trenérům patří velký dík, protože jen díky nim jsme byli schopni získat v letošní sezoně tak dobré umístění.


Fotky k článku



 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid