Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Vybojované třetí místo Žďárských Juniorů v celkovém pořadí krajského přeboru Pardubického, Královéhradeckého kraje a kraje Vysočina. 13.03.2023 | Zápasy

Ke třetímu a zároveň poslednímu turnaji finálové skupiny KP Pardubického, Královéhradeckého kraje a Kraje Vysočina cestovali junioři i se dvěma fanynkami ve sněhové vánici do podhůří Krkonoš, konkrétně do sportovní haly v Hořicích, kde sehráli postupně 4 zápasy.


V prvním zápase s Českou Třebovou, po velmi slibně rozehraném prvním setu, naši Junioři propadli opět v koncovce kvůli zbytečným vlastním chybám. Ty umožnily soupeři otočit stav a v pohodě uhrát koncovku prvního setu a následně i druhý set, ve kterém už kluci pouze dotahovali soupeřův náskok. Na úvod turnaje tedy porážka 0:2 a konstatování, že z 5 zápasů s tímto soupeřem se našemu družstvu nepodařilo získat ani set.

Druhý zápas s Dřevěnicemi (s pořadatelem turnaje) byl velmi vyrovnaný. Po ztrátě prvního setu se našemu družstvu podařilo v koncovce druhého setu, po zlepšeném výkonu, otočit nepříznivý stav, a dostat tak zápas do třetího zkráceného setu. V něm byly zpočátku lepší Dřevěnice, poté se znovu podařilo skóre otočit, a při vedení 13:11 už to vypadalo na první vítězství s tímto soupeřem. Pak však znovu zaúřadovaly naše vlastní chyby, které soupeř nakonec využil k zisku rozhodujícího setu 17:15. Pro naše kluky to byla celkově již třetí ztracená vyrovnaná koncovka setu s tímto soupeřem, a za celou sezónu to už byla bohužel desátá!

Ve třetím zápase s Letohradem bylo všem jasné, že jenom plný bodový zisk udrží náš tým ve hře o celkové třetí místo. Zápas byl velmi bojovný a vyrovnaný, podařilo se vyhrát první set, ve druhém bohužel přišly znovu zbytečné nevynucené chyby a celý set to vypadalo, že znovu rozhodne až třetí set. Nakonec se tak nestalo. Po bojovném výkonu se skóre v úplném závěru podařilo otočit na 26:24, tím vyhrát a získat tak plný počet bodů.

V posledním, čtvrtém, zápase s VK Sport Rychnov nad Kněžnou se vzhledem k ostatním výsledkům hrál nakonec přímý souboj o třetí místo v soutěži. Zápas to byl velmi pohledný, bojovný, s výbornými výkony na obou stranách. V prvním setu zahráli naši kluci velmi dobře, jak na útoku, tak i na bloku. Zároveň se Rychnovu prakticky nedařilo dostat do hry, a výsledkem bylo celkem pohodlné vítězství 25:16. Před druhým setem jsme naše hráče nabádali, aby v tomto dobrém výkonu pokračovali a hlavně nenechali Rychnov rozehrát. Bohužel stal se pravý opak, soupeř navíc pro druhý set změnil nahrávače a nahrávač z prvního setu se přesunul na smeč. Dařilo se mu na ní tak, že prakticky nezkazil žádný míč, strhnul tím i ostatní své spoluhráče a naši kluci začali kupit chybu za chybou. Výsledkem byla jasná prohra 18:25 a další zkrácený set. Pro Rychnov na tomto turnaji již třetí, pro náš tým druhý. Pod tíhou prohraného druhého setu nebyl začátek vůbec dobrý, ale vše se nakonec v dobré obrátilo a kluci, zlepšeným výkonem podpořeným bojovností, vydřeli vítězství 15:11, a tudíž velmi důležitou výhru 2:1.

Výsledky:
TJ Žďár n. S. - TJ Sokol Geodézie Česká Třebová 0:2 (-19,-19)
TJ Žďár n. S. - TJ Sokol Dřevěnice 1:2 (-20,22,-15)
TJ Žďár n. S. - Orel jednota Letohrad 2:0 (22,24)
TJ Žďár n. S. - VK Sport Rychnov nad Kněžnou 2:1 (16,-18,11)

Na turnaji v Hořicích skončili tedy junioři na třetím místě se 6 body, což znamená celkem 12 bodů do celkové tabulky KP tří krajů a konečné třetí místo za Českou Třebovou a Dřevěnicemi.

Komentář k utkání napsal asistent trenéra Zbyněk Kalina.

Komentář trenéra:

Jsem moc rád, že se nám podařilo získat celkové třetí místo krajského přeboru Pardubického, Královéhradeckého kraje a kraje Vysočina.
Náš výkon během celé sezóny byl jako na houpačce, střídaly se perfektní volejbalové výkony s těmi ne moc dobrými. I proto mám radost, že se nám podařilo v posledních dvou zápasech letošní sezony zatnout zuby a vybojovat dvě cenná vítezství, díky kterým jsme byli schopni získat jednu z medailí. Volejbalová sezona sice již skončila, ale pro naše družstvo nic nekončí, budeme dále pokračovat v pilování volejbalových dovedností i pro další sezonu. Upřímně doufám, že příští sezona bude minimálně tak úspěšná jako ta letošní.

Všem hráčům a trenérům patří velký dík, protože jen díky nim jsme byli schopni získat v letošní sezoně tak dobré umístění.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid