Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Volejbalisté Střelic ze Žďáru body nevezou 19.10.2014 | Zápasy

​V sobotu dne 18. 10. 2014 pokračovala již naplno rozběhlá druhá liga ve volejbale mužů třetím kolem zápasů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou hostilo na domácím hřišti v hale Na Bouchalkách tradičního účastníka soutěže, tým TJ Sokol Střelice.


Očekával se kvalitní souboj žďárských borců se zkušeným týmem střelických volejbalistů, za který nastupují povětšinou protřelí brněnští hráči, někteří dokonce i s extraligovými zkušenostmi. Hráči Žďáru měli za sebou již dvě dvojkola, a to s rozdílnými výsledky. V prvním dvojkole před 14 dny na domácí půdě poměrně jasně porazili dvakrát nováčka soutěže z Chvaletic. Minulý týden pak v České Třebové po prvním jasném vítězství nečekaně prohráli druhý zápas. Do tohoto klání tedy šli s jasným cílem odčinit zbytečnou porážku z východu Čech.

V úvodním zápase se v prvním setu dobře hrající hosté lépe vypořádali s nástrahami koncovky a ujali se vedení, v dalších setech pokračoval vyrovnaný volejbal tentokrát ovšem se šťastným koncem pro domácí. Ve třetím a čtvrtém setu byla přece jen enormní snaha žďárských volejbalistů odměněna a celý zápas se podařilo dotáhnout do vítězného konce v poměru 3:1 (27:29, 26:24, 25:21, 25:20).

Do druhého zápasu hosté obměnili sestavu, ovšem na jejich velmi dobrém výkonu to nebylo téměř znát. Stejně jako v prvním utkání se opírali zejména o kvalitní výkon diagonálního smečaře. V prvním setu domácí předvedli, proč jsou lídrem soutěže. Kvalitním servisem a rychlým variabilním útokem zcela rozložili střelickou hru. Hosté se však nevzdali, druhý set obdivuhodně zabojovali a získali jej pro sebe. Ve třetím setu se strhla pravá volejbalová bitva, ve které ovšem herně lepší domácí svými chybami drželi střelické neustále nad vodou. Ve šťastné koncovce však zvítězili a vítěznou náladu přenesli do čtvrtého setu, ve kterém již vývojem zápasu lehce psychicky nalomení hosté přece jen v některých momentech polevili ve svém snažení a umožnili tak domácím druhé dnešní vítězství s výsledkem 3:1 (14:25, 20:25, 25:23, 25:20). To ovšem nijak nesnižuje poměrně kvalitní výkon žďárského celku, který sice byl zatížen značným množstvím chyb, ale nepostrádal obětavost, volejbalovou kvalitu a v některých fázích utkání i taktickou vyzrálost. Opět se ukázalo, že pokud je hra každého jednotlivce podložena sebevědomím a jasným záměrem, co chce a má hrát, jde jeho výkon, potažmo i výkon celého týmu rapidně nahoru. Pokud je tedy praktikováno důrazné a takticky vedené podání a hrajeme pestrou nestereotypní hru, budeme mít cestu k vítězství v každém zápase značně usnadněnou. Výrazným kladem tohoto dvojzápasu bylo, že střídající hráči se vždy výraznou měrou zasloužili o pozitivní herní i výsledkový zvrat v zápase.

Příští zápas odehrají hráči Žďáru až za čtrnáct dní, a to opět doma v hale Na Bouchalkách. Tentokrát na Vysočinu přilétnou Sokoli z Malšovic.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid