Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

VK Litomyšl - Žďár nad Sázavou 0:3 (-13,-21,-18) a 2:3 (-20,22,-23,23,-12) 09.10.2012 | Zápasy

První dvojutkání na domácí palubovce znamenalo pro žďárskou mašinu překvapivě bohatou bodovou sklizeň. Sebevědomí žďárské mašině před druhým soutěžním víkendem tak rozhodně nechybělo, a to navíc, když se vydávala na palubovku týmu Litomyšle, který jsme v posledním střetnutí v kvalifikaci dokázali porazit.


Konvoj na výlet do východních Čech byl tentokrát ochuzen o Trojiho, kterého zkosila zákeřná rýmička, zato byl posílen o chloubu našeho vozového parku, a to mýtickou Berušku, do které byly místenky rozprodány už od pátečního tréninku. Beruška si sice po ránu sáhla na dno, když chvíli vypadalo, že Pohledecký kopec bude nad její síly, nakonec ale při zpáteční cestě objevila znovunalezenou formu, roztáhla křídla a všem ukázala už jen svá zadní brzdová světla.

Na místě určení v Litomyšli nás přivítala příjemná hala a silně páchnoucí šatna, což však žďárskou mašinu zvyklou na vůni sprch v hale Na Bouchalkách nemohlo v žádném případě vykolejit. Letmý pohled na stranu soupeře při rozcvičení nás přesvědčil, že domácí sestava je snad až na jedinou posilu ve stejném složení jako v kvalifikaci hrané před necelým půl rokem ve Žďáře. To žďárská sestava byla tentokrát ve složení: Mouka (N), Kadlík, Míra (S), Hugo, Míša (B), Peťa (L) a post žďárského kladiva obstarával Ťupík. Na lavičce zůstávali připraveni: Číra, Kuba (S/U) a Chláďa (B).

První set jsme začali velkým nástupem, 4 bloky v řadě na úvod utišily poměrně početné domácí publikum, Ťupík s Hugem přestali brát na útoku blok soupeře v úvahu a my jsme prvním setem pohodlně propluli k jasnému vítězství. Druhý set se rozjela žďárská mašina znovu na plné obrátky, domácí sice v polovině setu náskok stáhli, koncovka však patřila opět bez problémů hostům, a to si Míra na setbol dovolil velkou parádu, když si ze smeče naklepl míč o domácí blok, aby následně mohl hned z vykrytí pohodlně skórovat přesně umístěnou placírkou. Třetí set byl opět naší jasnou záležitostí, když jsme domácí opět přehráli ve všech herních činnostech. Rozdíl mezi soupeři byl v prvním zápase patrný především na bloku, kde na naší straně přibývaly přímé body v rychlém sledu, a rovněž na příjmu, což je v případě žďárské mašiny věcí nevídanou. Za upozornění z prvního zápasu stojí Míšových 100% úspěšnosti na útoku, kterých sice docílil z jedné nahrávky, ale to už je zkrátka umění velkých hráčů. Potěšující skutečností bylo, že Ťupík plnohodnotně nahradil na mlátičce Trojiho a za celý první zápas neukázal ani jeden koňský poskok.

Do druhého zápasu jsme nastoupili beze změny v sestavě. První set byla na naší straně stále patrná herní převaha, od druhé sady však nastala znatelné změna v herním projevu. Domácí začali rozleptávat přihrávku žďárské mašiny nepříjemným podáním, což mělo za následek nepřesně vytvářené útočné pozice a v konečném důsledku i nedůrazný útok. Naopak domácí se dostali do herní pohody, nebáli se zariskovat podání a na síti roztáčeli všemožné signály, z nichž nám šla často hlava kolem. Míru uprostřed druhého setu vystřídal Číra, zahájili jsme velkou stíhací jízdu, ale na vítězství ve druhé sadě to však už nestačilo. Do třetí sady vystřídal Míra zpátky na smeč, hra se vyrovnala, ale domácí dlouhé výměny získávaly opět pro sebe a postupně si budovali náskok. Náporu žďárské mašiny v koncovce však nedokázali z neznámých příčin odolat, a tak jsme si se štěstím připsali druhý set a tím pádem i první bod do tabulky. Čtvrtý set opět dospěl do koncovky, kde byli tentokrát šťastnější domácí, a tak bylo jasné, že o vítězi bude muset rozhodnout tiebreak. To už žďárská sestava místo mašiny připomínala spíše starý šrot. Nateklá kolena, křeče a další bolístky daly jasně najevo, že rozhodovat zápasy v tiebreaku jsme si již odvykli. Od začátku zkrácené sady jsme však dokázali zabrat, oba Mírové spolehlivě útočili, získali jsme mírný náskok a taky ho až do konce udrželi. Druhý zápas z naší strany jednoznačně postrádal lehkost zápasu prvního, ale o to je cennější, že jsme si jej nakonec dokázali ubojovat.

Další dvě vítězství nám přisoudila v tabulce druhé ligy třetí místa za zatím suverénní Chocní a Hrotovicemi. Příští soutěžní víkend doma přivítáme prozatím předposlední Ústí nad Orlicí a další bodový zisk bude jistě cenný, neboť se opět jedná o stálého účastníka 2. ligy. Zachování nedobytnosti haly Na Bouchalkách a získání 43. a 44. vítězství v řadě na domácí palubovce však nemusí být nesplnitelným cílem :) Doufejme, že nás v našem snažení přijde rovněž podpořit početné obecenstvo. Budeme tentokrát hrát na střídačku se žďárskými ženami, a tak naše zápasy začnou od cca 11 a 15 hod. Účast na sobotním zápase zatím neoficiálně přislíbil i DJ Vávra, který ve svém studiu již nyní připravuje výběr písní pro sobotní rozcvičení, takže je rozhodně na co se těšit.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid