Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

VK Choceň - TJ Žďár nad Sázavou 2:2 (14, 20, -19, -20) 14.04.2012 | Zápasy

V rámci přípravy na kvalifikaci o 2. ligu, kterou pořádáme od pátku 20. dubna do neděle 22. dubna ve sportovní hale Na Bouchalkách, jsme absolvovali v pátek 13. dubna poslední přípravný zápas. Opět jsme měli možnost porovnat své síly s velmi kvalitním soupeřem z vyšší souteže, tentokrát s týmem Volejbalového klubu Choceň, který v letošní sezoně vyhrál 2. ligu a v příštím roce bude hrát 1. ligu.


Z časových důvodů jsme se dohodli, že přípravné utkání odehrajeme na 4 hrané sety. Nastoupili jsme v sestavě s Moukou na náhře, blok zajišťoval Hugo s Chládym, na smeči byl Glum s Kadlym, libero tradičně obstaral Peťa a post účka vystříhal Troji.

Na začátku utkání dokázal tým Chocně dokonale využít naši nerozehranost po cestě a také domácí prostředí, protože místní specializovaná volejbalová hala je sice krásná, ale pro naše hráče, kteří jsou zvyklý na naše „letiště“, bylo na začátku poměrně obtížné srovnat se s tímto prostorem a zejména s velmi kvalitním podáním soupeře. Domácí výborně podávali, čímž nám neumožnili připravit si útok, museli jsme útočit do sestavené kompaktní obrany, což vedlo k tomu, že jsme v 1. setu podlehli vysoko 25:14. Ve druhém setu se ale karta začala pomalu obracet, dokázali jsme si již poradit jak s prostorem, tak i s příjmem podání a hra se vyrovnala. Domácí opět těžili z výborného podání i kvalitní obrany, což ještě podpořili agresivním útokem, který obstarával hlavně smečař Marek Šášek, který v Chocni hostuje z extraligového Brna. My jsme také přidali na důrazu v útoku, dokázali jsme několikrát zablokovat útok soupeře a také jej potrápit lepšícím se podáním, přesto jsme ve 2. setu podlehli 25:20.

Do 3. setu jsme prostřídali sestavu, na blok šel místo Chládyho Michal, Gluma na smeči nahradil Míra a na účko šel za Trojiho Ťupík. V tomto setu se naše hra výrazně zlepšila, dokázali jsme soupeře zatlačit podáním (zejména Míra, Kadly a Ťupík) a pak odblokovat jeho útok, k čemuž se přidal výborný útok (Kadly, Ťupík), takže jsme od začátku setu měli 2-3 bodový náskok, který jsme udrželi až do konce a zvítězili 25:19, čímž jsme snížili na 1:2. Domácí samozřejmě nechtěli v posledním utkání sezony nevyhrát (letos doma ve všech zápasech dokázali zvítězit!), takže tu byl poslední 4. set, v němž se rozhodovalo, zda domácí vyhrají celkově 3:1 nebo naopak my vydřeme remízu 2:2. V tomto setu se hrál vynikající volejbal s maximálním nasazením na obou stranách, což domácí diváci mnohokrát ocenili potleskem pro oba týmy. K vynikajícímu výkonu se rozehrál Ťupík, který byl k nezastavení a sázel do domácí palubovky jeden hřebík za druhým (neuvěřitelná 85% úspěšnost na útoku!). Ve 4. setu jsme k výbornému útoku přidali ještě 3 přímá esa a 5 bodových bloků, což společně s výborným nasazením vedlo k tomu, že jsme dokázali vyhrát 25:19 a odvezli si z horké choceňské půdy zaslouženou remízu 2:2.

Pokud pominu první set, odehráli jsme vynikající volejbal a byli domácím zcela vyrovnaným soupeřem. Odehráli jsme to samozřejmě jako tým, ale přesto bych chtěl vyzdvihnout dva individuální výkony. Ve výborné formě se předvedl zejména Ťupík, který dokázal, že role žďárského kladiva by mu velmi slušela, a navíc velmi účinně a tvrdě podával. Skvěle odjezdil zápas i Kadly, který nejen, že výborně útočil, ale také svou plachtou účinně rozvracel příjem domácích, z čehož jsme pak získávali obranou šňůry bodů.

Je potěšitelné, že naše forma je dobře načasovaná, odehráli jsme dva těžké zápasy se silnými soupeři z vyšší soutěže, a přesto jsme ani jednou neprohráli (výhra v Hrotovicích 3:2 a nyní remíza 2:2 v Chocni). Teď už nám jen zbývá ve čtvrtek absolvovat poslední trénink na hale (po 3 týdnech, kdy jsme ji přepustili juniorské reprezentaci), podívat se v pátek na vzájemné zápasy našich soupeřů a v sobotu 21. dubna v 9 hodin jdeme na to. Doufáme, že potvrdíme dobrou formu a s podporou našich diváků v plné hale dokážeme uskutečnit náš letošní cíl – postoupit do 2. ligy.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid