Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ve Střelicích za 3 body 16.03.2014 | Zápasy

Po nevydařeném souboji o první místo se Žďárská mašina v dalším kole druhé ligy vydala do Střelic u Brna. I přes dvě porážky v minulém týdnu jsme k tomuto zápasu cestovali s dostatečnou motivací a to potvrdit konečné druhé místo v tabulce a udržet nepatrnou jiskřičku naděje na místo první.


Střelice - Žďár n. S. 0:3 (-19,-26,-19) a 3:0 (16, 14, 19)

Naše výprava čítala tentokrát devět hracích kousků a Vesyho. David je stále mimo hru kvůli zlomenému prstu, Kuba dal tento víkend přednost horám a Míra Štourač zase výchově talentované volejbalové mládeže. Do hry po delší době opět zasáhl Filda. Sraz všech hráčů byl pro nás netradičně až přímo v místě zápasu. Cestu nejrychleji zvládla novoměstská enkláva, následovaná Hugem, a když i Žďáraci dorazili v pořádku, mohlo se jít na věc.

Vesy nad sestavou nemusel příliš spekulovat vzhledem k šířce kádru: Mouka (N), Troji (U), Kadlík a Ťupík (S), Hugo a Míša (B), Peťa (L). Do zápasu jsme šli s tím, že i jeden bod by nám měl stačit na potvrzení celkového druhého místa. Až na menší výpadky se nám dařilo držet borce ze Střelic pod sebou. Hlavně koncovka prvního setu nám vyšla, ujali jsme se tak vedení 1:0. I druhý set se vyvíjel podle podobného scénáře, ovšem kolem dvacátého bodu nám Střelice odskočili až na tři body. Následně se nám pak podařilo zmobilizovat síly a především dobrou obranou vyrovnat až na 24:24. Za stavu 26:26 jsme potom opět bodovali dobrou obranou a vybojovali si první setbol. Následující výměna potom vyvolala řadu diskuzí. Domácí si zažádáli o timeout, ovšem hlavní sudí mezitím zahájil rozehru, na což Střeličáci vůbec nereagovali. Míša na servisu hozenou rukavici zvedl, na nic nečekal a podal smrtelnou plachtu do poloprázdného hřiště domácích, kteří se už ubírali k taktické poradě na svou střídačku. Přestože servis nešel úplně k lajně (čti šel skoro přesně doprostřed), neměli už domácí šanci nijak reagovat. Sporné rozhodnutí, ale set a hlavně kýžený bod byl náš! Třetí set byl potom už plně v naší režii, a celkem v klidu jsme dokráčeli k vítězství 3:0.

Rychlá pauza na svačinu a za půl hodiny se šlo na druhý zápas. Tentokrát dostal šanci na nahrávce Filda a na bloku Chlády. I když jsme se tomu chtěli vyhnout, uspokojení ze zisku důležitých bodů už v prvním zápase na nás bylo vidět. Domácím také pomohlo prostřídání a najednou oni tahali pilku. Nám se nedařilo skládat z jasných pozic a postupně jsme také odešli na příjmu. Střelice nám ve druhém zápase oplatili porážku 3:0 stejným způsobem.

Sečteno a podtrženo, připsali jsme si důležité tři body a definitivně stvrdili celkovou druhou příčku ve druhé lize. Hrotovice žádné překvapení nepřipustili a dvakrát zvítězili v Třebovce. Na čele tabulky je tak rozhodnuto. Vítězi druhé ligy se stali borci z Hrotovic, my se musíme spokojit s příčkou druhou. O jednu příčku jsme sice vylepšili naše umístění z loňského roku, ale letos to bylo rozhodně hratelné. Každopádně posíláme gratulace do Hrotovic. Zakončil bych to slovy našeho bývalého spoluhráče Gluma: „ Holt nejsme muzikanti, aby jsme pořád vyhrávali!“

Po delší době také pár perliček závěrem:
· Ťupíkova navigace tentokrát nezklamala, dokonce Měšťáci přijeli do Střelic dřív než Žďáráci!
· I když se Mouka na čtvrtečním tréninku hodně snažil, místo na smeči si nevybojoval.
· Míšova zákeřná plachta z koncovky druhého setu přesně splňovala definici polozávodní dětské plachty. Nutno říct, že Míša v duchu fair-play dal tímto domácím šanci.
· Přestože Filda směřoval za kulturou až odpoledne, královsky se pobavil i během prvního zápasu.
· Troji v prvním zápase čapal tak neuvěřitelně, že dokonce zauvažoval nad koupí chráničů. Troji ve druhém zápase nečapl skoro nic. Chrániče asi nebudou.
· Druhý zápas: páska vs. Troji 3:0
· Chlády ve druhém zápase několikrát nekompromisně zabil míč na půlku Střelic. Aby nám to nebylo líto, to samé předvedl ze servisu i na naší straně.
· I Ťupík si připsal luxusní eso. Míč, na který v letu s*ali mouchy se mocně překulil přes pásku. Tomu se říká solit servis!
· Ťupík taky ukázal, že někomu mohou při běhu zavazet vlastní ruce.
· Ženy stále bojují o první místo v KP!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid