Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

V Hronově za dva body 16.12.2013 | Zápasy

Po dvou domácích představeních se žďárská mašina tento víkend vydala na výpravu za dalšími druholigovými body do česko-polského pohraničí, konkrétně do Hronova. Ukořistění bodů však neměl být nijak jednoduchý počin. Hronovští pinkači se zatím drželi na třetím místě tabulky a neustále si nás drželi na dohled. Rovněž bylo třeba brát v úvahu, že hronovská hala v historii žďárským volejbalistům nepřála, když z ní do této soboty žádný žďárský volejbalista neodešel jako vítěz. Proto úkol zněl jasně - zlomit hronovské prokletí za každou cenu!


Sestava za týden opět doznala několika změn. Zomba se po střelickém nahrávačském galapředstavení uchýlil na zasloužený odpočinek a do sestavy se naopak vrátil s rýmičkou úspěšně bojující Mouka. Z kompletní dvanáctky nadále chyběl Filip s pokřiveným prstem, Číra zřejmě pracovně zaneprázdněný a Kubajz, který dal tento víkend před létajícím míčem přednost létajícímu talíři.

Do prvního zápasu tak byli na hřiště vypuštěni Mouka (N), Míra a Míša (B), Ťupík (U), Kadlík a Míra (S) a Peťa (L). Postupně se na hřišti během prvního i druhého zápasu prostřídali David na smeči a Troji na účku. Chláďa vše jistil a neúnavně povzbuzoval.

Do prvního setu nastoupila žďárská mašina ještě ukolébána z dlouhé cesty, což se projevilo i na jejím herním projevu. Chyběl nám důraz na útoku a bezzubý žďárský servis domácím nečinil nijak velké problémy. Hronov se tak bez větších problémů dostal do vedení 1:0 na sety. Od druhého setu se však karta zcela obrátila, my jsme přitlačili na servisu, domácí ze složitých pozic jen těžko hledali cestu skrze žďárskou obranu a v rychlém sledu jsme připisovali jeden bodový blok za druhým. Hronov jsme si drželi na patřičný bodový distanc a dostali jsme se do vedení 2:1. Čtvrtý set probíhal dlouho zcela vyrovnaně, před koncovkou však domácí složili několik těžkých bodových míčů a vyrovnanou koncovku nakonec přiklonili na svoji stranu. V tiebreaku žďárští znovu nalezli potřebný klid a trpělivost a především zlepšenou obranou boj o rozdílový bod vyhráli. Tím bylo hronovské prokletí zlomeno a dva body za výhru 3:2 putovaly na Vysočinu.

Do druhého zápasu jsme vstoupili výborně, naopak domácí posilněni občerstvením v místním bufetu působili poněkud ospalým dojmem. V koncovce první sady jsme domácím povolili alespoň kosmeticky upravit vysoký rozdíl ve skóre, což se nám bohužel v dalším vývoji zle nevyplatilo. Další tři sady domácí zpřesnili přihrávku a pestrou hrou zvedli svůj útok. Naopak my jsme se nedokázali prosazovat proti obraně domácích, naše obrana téměř přestala fungovat a domácí si zaslouženě dokráčeli k vítězství 3:1 na sety.

Žďárský válec dvojzápasem v Hronově zakončil první polovinu soutěže, v níž si připsal 13 vítězství a 5 porážek, drží 2. místo s mankem 7 bodů na první Hrotovice a náskokem 6 bodů na třetí Hronov. Prolomili jsme hronovské prokletí a v domácím dvojzápase s prvními Hrotovicemi jsme si připsali dvě vítězství, což značí, že potenciál k poražení silných soupeřů rozhodně máme. Bohužel jsme hlavně ve venkovních duelech až příliš jednoduše ztráceli cenné body, což ve výsledku způsobilo velký bodový odstup za Hrotovicemi.

Nakonec jen několik málo vzpomínek:
Mouka na konci prvního zápasu obdržel z ruky hronovského univerzála klasické KO, otřepal se a po třech míčích ihned obdržel pro změnu od domácího smečaře další. Při následném timeoutu se od Ťupíka dozvěděl, že se není čeho bát, protože domácí stejně jenom ulívají.
Míša prolomil svoje prokletí hraní míčů z první a tímto způsobem si nakonec připsal jediné bodové míče útokem, ale nekompromisní!
David, známý svou slabostí pro něžné pohlaví, se pokoušel zaujmout pozornost servírek při pozápasové poradě, výsledkem toho bylo však pouze rozlití 4 piv a jednoho drinku. Když nezafungoval ani skok hlavou proti baru, pokoušel se vybít svoji frustraci vyvoláním bitky se žďárskými florbalisty.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid