Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Už se zase hraje!!! Starší žákyně hrály v Humpolci 03.10.2021 | Zápasy

První turnaj této sezóny mají za sebou i starší žákyně Žďárské volejbalové mašiny. Hodnocení dnes připravila kapitánka Zojda Pelikánová a trenérka Martina Topinková


Komentář Zojdy Pelikánové

V neděli 3. 10. jsme odjeli do Humpolce, kde jsme odehrály tři zápasy.

První zápas jsme hrály proti soupeřkám ze Štoků. Náš začátek byl hodně zakřiknutý a nemohly jsme se dostat do hry. Naštěstí soupeř byl hodně slabý, a i přes pár našich chyb (hlavně v poli) jsme vyhrály 2:0.

Druhý zápas jsme hrály proti Havlíčkovu Brodu, věděly jsme, že budou hrát lépe než předchozí protihráčky a že my musíme přidat. Hned v prvním setu kvůli tvrdšímu podání byly chyby v příjmu a nejistota na síti a set jsme prohrály.
Druhý set byl od začátku lepší, soupeř nemohl přijmout Aničky podání a my se dostaly do velkého náskoku. Poté se na podání dostal soupeř, všechno se pokazilo a my nezvládly set vyhrát.

Poslední zápas byl proti Humpolci. Od začátku se nám dařilo, soupeř přehrával většinu míčů zadarmo, měly jsme dobré podání i pole. V druhém setu se do zápasu zapojila na novém postu i nahrávačka Marťa a jasně jsme vyhrály 2:0.

Pohled trenérky:
Tak jsme se konečně dočkali!!! Po dlouhé pauze se opět rozjely volejbalové soutěže. A nás dnes čekal první turnaj v Humpolci, kde jsme měly porovnat své dovednosti s týmy ze Štoků, Havlíčkova Brodu a z Humpolce.

Volejbalistky ze Štoků a Humpolce byly méně zkušené a my jsme i přes počáteční nervozitu zvládly odehrát pěkná utkání. Držely jsme si účinné podání a z kvalitních nahrávek se postupně zapojily do útoku všechny hráčky. Oba zápasy jsme vyhrály celkem v klidu 2:0.
Zápas proti Sokolu Havlíčkův Brod byl úplně jiný. Holky mají kvalitní podání a jsou velmi houževnaté v poli a tím nás přehrály. My jsme sice ve druhém setu začaly mnohem lépe než soupeřky, ale drobný psychický kolaps ve střední části setu nám nedovolil set vyhrát. Body za výhru si odvezly hráčky HB.

Máme za sebou první turnaj. Ukázal nám, že máme ještě velké rezervy, na kterých budeme v průběhu následujících tréninků pilně pracovat. Věřím, že se budeme stále zlepšovat a že se nám na dalším turnaji podaří porazit i silnější soupeře. A jestli se nám to podaří se můžete přesvědčit už příští týden, kdy budeme pořádat turnaj u nás na Palachovce.

Žďár nad Sázavou - Štoky 2:0 (-16,-16)
Žďár nad Sázavou - Sokol HB 0:2 (16,19)
Žďár nad Sázavou - Humpolec 2:0 (-10,-11)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid