Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ústí nad Orlicí x Žďár n. Sáz. 1:3 (23,-20,-17,-17) a 3:1 (-23,14,19,23) 28.01.2013 | Zápasy

Třetí víkend druhé poloviny druholigové soutěže a další souboj s týmem ze spodních pater tabulky nás přivedl na palubovku Ústí nad Orlicí, které okupovalo předposlední pozici. V domácím střetnutí se se soupeřem z východních Čech jednalo o vcelku jasnou záležitost v náš prospěch. Proto jsme odcestovali s cílem odvézt si dvě vítězství, ač jsme v žádném případě nečekali jednoduchou zápletku sobotního dvojzápasu.


Úvodem opět stručná rekapitulace týdne v životě žďárské mašiny, který předcházel sobotě a byl bohatý na události: Zomba podstoupil, doufejme úspěšně, operaci a vyjmutí zbloudilé chrupavky, Peťa se již usadil v zapadákově za La Manchem, Chláďa vyléčil pochroumaná záda a Kuba plný nos. Na seznam zraněných naopak přibyl Míša, na jehož příkladě je zřejmé, že čtvrteční tréninky přežívají jen ti nejsilnější. Při týmové hře totiž pozapomněl, že na nohou již nemá klasické lyžařské obutí, a když se rozhodl pro týmový úspěch i přetrhnout, cíl se stal skutkem. Výsledkem je 6 týdnů volna a děravé lýtko. Naštěstí zbytek týmu drobné bolístky úspěšně léčí či přechází, a tak jsme nakonec mohli vyjet v počtu celých 9 hracích kusů.

Do zápasu jsme vstoupili v sestavě Mouka (N), Ťupík a Míra (S), Troji (U), Hugo a Chláďa (B) a Číra (L). Na lavičce tak zůstali už jen Filda s Kubou. Od začátku jsme se potýkali s nesehraností nově poskládané sestavy, a tak naši hru provázelo mnoho nepřesností, kterých soupeř v prvním setu využil ve svůj prospěch. Od druhého setu se nám začalo dařit rozvracet domácí přihrávku, naopak sami jsme se na přihrávce zlepšili a dařilo se nám kombinovat i středem sítě. Krajní smečaři domácích neubírali na úderové razanci, avšak na hlavních kůlech se tato snaha často rovnala hře na deskovanou. Další dva sety jsme již připsali na svoji stranu vcelku bezpečným rozdílem, když jsme již dominovali na servisu, kde zářil především Míra se svými přesně mířenými projektily, a na bloku.

Po návštěvě místní vývařovny jsme nasyceni vyrazili na lov dalších druholigových bodů, a to ve stejné sestavě jako v zápasu prvním. Domácí proházeli sestavu, vyměnili nahrávače a změna byla hned čitelná. Především útočně se domácí začali zvedat a přidali i důraz na servisu. V prvním setu jsme se s tímto ještě dokázali vypořádat. Do druhého setu ale vlétli domácí ve velkém stylu, k prvnímu technickému time outu šla naše obměněná sestava za stavu 8:1 a set již domácí bezpečně dotáhli k vítěznému konci. Do třetího setu jsme částečně přeskupili řady, na palubovku se znovu vrátili Mouka s Ťupíkem místo dvojice Filda a Kuba, ale soupeř nás neustále držel bodově pod sebou. Se zhoršující se přihrávkou a nepříliš dobře připravenými pozicemi jsme se již nedokázali vyrovnat, bodově jsme se na útoku neprosazovali a zbytečně se pouštěli s domácími do dlouhých výměn. Nedařilo se nám skládat především míče po kůlech a domácí pestrou hrou dřeli otěže zápasu pevně v rukou. Do čtvrtého setu jsme pootočili postavení a oživení na hřišti bylo rázem znatelné. Se zjevným deficitem fyzických sil jsme se vypořádávali bojovností a v půlce setu jsme měli i několikabodový náskok. V koncovce ale rozhodlo několik našich chyb především na příjmu a útoku a ze zisku druhého zápasu se tak mohli radovat domácí.

Druhý zápas v Ústí je pro nás jednoznačnou bodovou ztrátou. Na druhou stranu jsme si vyzkoušeli, že dokážeme hrát na slušné úrovni i v pozměněné sestavě. Zde je třeba ocenit Číru, který zvládl post libera jednoznačně se ctí. Za dva týdny na domácí palubovce přivítáme druhé Hrotovice a to bude úplně jiný příběh. Doufejme, že se všichni dají co nejdříve dokupy, dobře potrénujeme a s pomocí diváků v ochozech našemu místnímu rivalovi výlet do Žďáru patřičně znechutíme.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid