Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Úspěch žákyň ve žďárském kole Českého poháru 16.10.2023 | Zápasy

Z víkendového klání ČP odešly žákyně pouze s jednou porážkou


O víkendu 14.-15.10. uspořádalo družstvo žákyň na Palachovce 1. kolo ČP kategorie U16. Po ne úplně povedené kvalifikaci, kterou jsme odehrály koncem září v Hradci Králové, jsme patřily do skupiny Východ 2F. Nikdo ze soupeřů neměl možnost turnaj uspořádat, tak jsme se i přes to, že v sobotu v jedné tělocvičně hrály ženy svá utkání krajského přeboru, zhostily pořádání my.
Turnaje se zúčastnilo 7 týmů. Kromě nás dorazil ještě TJ Slovan Varnsdorf, VK Hronov, TJ Sokol Šternberk, Volejbal Přerov, VK Brno a VK Napajedla. Musím říct, že se po celý víkend hrál pěkný a vyrovnaný volejbal. Spousta zápasů končila až po tuhém boji v dramatických koncovkách nebo tiebreakem.

Naším prvním soupeřem byl Varnsdorf. Do zápasu jsme nastoupily celkem dobře, slušně jsme podávaly a tak první set patřil nám v poměru 25:17. V druhém setu nám odešlo podání a hlavně příjem. Tím holky Verču úplně odrovnaly a tak ji na chvíli na náhře vystřídala Ellenka a dopřála jí střízlivý pohled na hru z lavičky. I tak jsme 2. set ztratily a čekal nás první z mnoha tiebreaků tohoto turnaje. Po losování jsme šly do příjmu, což nám i v dalších zápasech přineslo štěstí. Hned první výměnu jsme vyhrály a Verča šla na podání. Tím velmi potrápila soupeřky a vytvořila nám velký náskok, který už holky z Varnsdorfu nedotáhly.
ZR - Varnsdorf 2:1 (17.-14,4)

Po téměř pětihodinové pauze nás čekaly holky z Brna. Začátek prvního setu se nám moc nepovedl, stále jsme se nemohly dostat do zápasového tempa. Brzy jsme prohrávaly 5:9. I když jsme v koncovce setu soupeřky dotáhly na stav 22:23, poslední vítězné míče patřily jim. Ani vstup do druhého setu nebyl z naší strany dobrý. První time jsem brala za stavu 2:9. Velmi důrazně jsem holkám vysvětlila, co po nich chci a ony to najednou začaly dělat. Zejména zlepšený výkon na podání nám umožnil druhý set vyhrát. Tiebreak bodově vypadá, že to bylo snadné, ale věřte, zas taková pohoda to nebyla.
ZR - Brno 2:1 (-22,16,7)

Tentokrát nás jen po 20 minutové pauze vyzvaly holky z Hronova. První set byl celou dobu velmi vyrovnaný, až v úplném závěru nám hráčky Hronova utekly a set vybojovaly. Naštěstí další dva sety už patřily nám, i když v tiebreaku to bylo tentokrát drama až do konce.
ZR - Hronov 2:1 (-21,14,13)

Poslední zápas sobotního programu jsme hrály proti pozdějším celkovým vítězkám a to hráčkám Přerova. Soupeřky přijelo podpořit snad 20 rodičů vyzbrojených bubnem a trumpetou. Po celou dobu se hrál velmi pohledný volejbal. Oba týmy tlačily na podání a jedna krásná akce střídala druhou. Naše podání padající na koncovou čáru holky z Přerova úplně rozložilo a tak první set patřil nám. Ani po super koncovce se nám nepovedlo dobře vstoupit do 2. setu. Hráčky Přerova stále tvrdě podávaly a nám se nedařilo prosadit na síti. Ani podání z naší strany už nebylo tam nebezpečné, proto jsme tento set prohrály. Podle výsledku se zdá, že byl tiebreak jasnou záležitostí Přerova, ale herně to tak určitě nebylo. Sice jsme zápas prohrály, ale dobrý pocit z předvedených výkonů nám to nezkazilo.
ZR - Přerov 1:2 (20,-15,-3)

Pro mě nejkrásnější okamžik přišel v neděli ráno. V 10:15 začal zápas proti hráčkám ze Šternberka. První set jsme začaly zase špatně, time přišel na řadu za stavu 0:7. Strhla nás opět počáteční nervozita a nedařilo se nám na příjmu ani v útoku. Velké chyby jsme dělaly i na podání. V prostřední části setu jsme soupeřky dotáhly a chystala se závěrečná dramatická koncovka, od stavu 21:21 se body přelévaly ze strany na stranu až se zastavily na výsledku 28:26 pro nás. První set jsme opravdu vydřely. Něco podobného se odehrávalo i v setu druhém, jen v jiném pořadí. Ten jsme dobře začaly, vytvořily jsme si několikabodový náskok a vedly jsme už 13:20, ale.... opět jsme zazářily na podání. Holky mě asi chtěly dokázat, že už se koncovek nebojí a tak i tuhle vyhrály, tentokrát 26:24.
ZR - Šternberk 2:0 (26,24)

V posledním zápas celého víkendového turnaje jsme se představily proti týmu Napajedel. I tento zápas byl náročný, soupeřky se dobře bránily a míče nám nějak přehrávaly přes. Set byl opět vyrovnaný až do koncovky a nešťastným posledním míčem jsme ho soupeřkám věnovaly. V druhém setu jsme přitvrdily na podání a hlavně Aga Šinclová rozhodla dlouhou šňůrou, že 2. set bude náš. Tiebreak jsme si opět pohlídaly a den zakončily výhrou 2:1.
ZR - Napajedla 2:1 (25,-16,-8)

Na závěr musím říct, že se nám turnaj povedl a to jsem moc ráda. Počáteční nervy s organizací vystřídalo celkové uspokojení z dobře odvedené práce na všech frontách. Velké dík patří paní Haluzové a všem, kteří mi s organizací turnaje pomohli. Děkujeme i našim divákům, ze kterých se alespoň v posledním zápase stali fanoušci :). Doufáme, že jim to vydrží, protože nám pomohli svým fanděním k vítězství v závěrečném klání.

Další kolo ČP odehrajeme ještě rozdělené na družstva východu a západu a to 18.-19.11. Pak se podle získaných bodů vytvoří nové "celostátní" skupiny. To budou teprve výlety :)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid