Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Turnaj starších žáků v Jihlavě 21.11.2012 | Zápasy

Starší žáci vyrazili tuto neděli na další turnaj krajského přeboru, tentokrát do Jihlavy. S dvěma výhrami na svém kontě jsme se prozatím drželi na třetím místě tabulky a doufali jsme v zisk dalších bodů.


Téměř kompletní hráčská sestava si díky několika pozdním příchodům svůj odjezd musela odložit, a tak jsme do Jihlavy dorazili až 15 minut před začátkem zápasu s domácími, kteří na nás již čekali plně natěšeni a rozcvičeni. Krátká rozcvička i seznamování se s novým prostorem se projevilo hned na začátku zápasu, který jsme začali nervózně a kupili velké množství nevynucených chyb. V koncovce jsme náskok domácích téměř stáhli, na zisk setu to však již nestačilo. Do druhé sady jsme vstoupili lépe a dlouho jsme drželi s Jihlavou krok. Bodová série domácích na servisu však dostala Jihlavu znovu do vedení, které se jí opět podařilo udržet, a v konečném účtování si tak připsala první vítězství v krajském přeboru, a to hned poměrem 2:0. Rozdíl mezi oběma mužstvy byl patrný především na podání, kde domácí zvyklí na prostory domácí tělocvičny oproti žďárským mladíkům minimálně kazili, my jsme se na podání naopak trápili.

Další dva zápasy jsme sehráli proti papírovým favoritům, týmům Velkého Meziříčí a Havlíčkova Brodu. Oba týmy se opírají o výrazného útočníka i kvalitní hráče, kteří jim připravují útočné pozice. V těchto dvou zápasech jsme nedokázali podat natolik zlepšený výkon, abychom našim soupeřům v jednotlivých setech bodově stačili. Pouze v jednom setu jsme s Havlíčkovým Brodem drželi krok do prostředku setu, série Brodu na podání však poté zhatila jakékoliv šance na vyrovnanou koncovku. Nízká úspěšnost podání i přihrávky nás herně i bodově držela pod našimi soupeři, a tak jsme zápasy jak s Velkým Meziříčím, tak s Havlíčkovým Brodem poměrem 2:0 prohráli.

K vidění na naší straně však bylo opět několik pěkných akcí zakončených smečí, stejně jako obětavé zákroky v poli. Na všech týmech je znát herní zlepšení, a proto i my bychom měli dál vytrvat v tréninkové píli a v důsledném přístupu k trénování i zápasům. Protože to je jediná cesta k osvojení si herních dovedností, které snad již příště proměníme v zisk dalších cenných bodů!

Herní chyby budou v této kategorii samozřejmě přicházet často a lze je omluvit, noční příchody domů před zápasem, pozdní příchody ráno na zápas, stejně jako snahy ošidit tréninky však omlouvat nelze.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid