Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Turnaj Přibyslav - málá účast / "velký úspěch" 09.07.2011 | Turnaje

Turnajem v Příbě jsme začali letní sezonu, kterou tvoří převážně turnaje Antukové ligy Vysočiny. Oproti loňským ročníkům znatelně prořídlo startovní pole, zato počasí bylo objednané znovu perfektně. Při účasti čtveřice týmu se herní systém sám nabízel a hrálo se každý s každým na dva vítězné sety.


Naše početná sestava, čítají devět výletníků (jednoznačně nejvíc z přítomných), byla brzy po příjezdu ochuzena o Fildu a Chládyho, kteří spolu se třemi dalšími hráči dali dohromady čtvrtý tým (Přibyslav "B"). My jsme hráli ve složení: Mouka na nahrávce, Ondra a Míra na smeči, Michal a Hugo na bloku, Ťupík na účku a Peťa na liberu.

1. zápas: Přibyslav "A" - Havl.Brod 2:1
Snad se na mě aktéři nebudou zlobit, ale kvalita prvního zápasu se dala směle přirovnat k našemu pátečnímu tréninku, který občas kvalitativně sklouzne někam na úrověň okresního přeboru. Nakonec více umu prokázali hráči Přibyslavi a zaslouženě vyhráli.

2. zápas: Žďár - Přibyslav "B" 2:0
Dobrý soupeř na rozehrání :-). Od začátku jsme měli utkání pod kontrolou. Pouze ve druhém setu jsme za jasného stavu polevili a nechali soupeře alespoň trochu opticky zkorigovat výsledek.

3. zápas: Žďár - Havl.Brod 2:0
Po malé pauze na občerstvení a schlazení přehřátého organismu, jsme bez problémů přehráli i protivníka z Brodu. Soupeř se opíral pouze o dva směčaře, a tak vymyslet účinnou taktiku nebyl největší problém.

4. zápas: Havl.Brod - Přibyslav "B" 2:1
5. zápas: Přibyslav "A" - Přibyslav "B" 2:1
Poskládaná sestava se začala pomalu sehrávat a začala zle zatápět všem následujícím soupeřům. Především Chláďa se vypjal k velkému výkonu a byl k nestavení, navíc se mu dařilo slušně čapat soupeřovy smeče. Filda trápil protihráče nepřekonatelným blokem a svůj standartně dobrý výkon si odvedli Milis a Peťa. Bohužel na skalp alespoň jednoho ze soupeřů to nestačilo.

6. zápas: Žďár - Přibyslav "A" 2:0
Poslední zápas byl soubojem dvou zatím neporažených týmů, tedy takové finále. Byl to asi nejlepší zápas turnaje, co se kvality předváděné hry na obou stranách týče. Nicméně nám se dařilo eliminovat Přibyslaváky a dobrým blokem jsme bod po bodu zvyšovali náskok. Kaňkou na zápase bylo nepříjemné zranění Huga, který si ve druhém setu při bodovém bloku na 24:18 ošklivě podvrtl kotník. O následných řečích, že se utkání bude kontumovat, pokud Míra nebude moct hrát, si každý rozumný člověk myslel svoje...

Letní sezonu jsme tedy začali dobře a konečně turnaj v Přibyslavi vyhráli. Škoda jen, že se turnaje nezúčastnilo více družstev, jak tomu bývalo v loňských letech zvykem, protože organizace a vše okolo opět fungovalo na jedničku!

Po skončení turnaje jsme vyrazali dvěma různými směry - Hugo do nemocnice a my na koupák do Sázavy. Koupaliště nás moc nenadchlo, zato zprávy o Mírově kotníku nás potěšily. Nakonec zranení nebylo tak vážné, jak se původně zdálo a za pár týdnů by měl zas vesele skákat a strašit všechny protihráče.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid