Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Tristní výkon juniorů v Třebíči 23.12.2015 | Zápasy

Komentář k turnaji napsal blokař jaku Augustin.


Poslední adventní neděli (20.12.) odehrál náš tým juniorů svůj čtvrtý turnaj KP v Třebíči. Zde jsme se měli utkat s týmy Drásova, Havlíčkova Brodu a Třebíčí. Po turnaji v Jihlavě, na kterém jsme vybojovali 7 bodů jsme chtěli ještě více zabojovat a získat jich všech 9. I když jsme jeli v téměř plné sestavě Dany, Sob, Kuba, Adam, Gregy, Škraby, Luky, Čajda, Smolda, Šimi, Pepa a Láďa, tak se nám vůbec nedařilo.
Do prvního zápasu jsme nastoupili proti H. Brodu, který měl na předchozím turnaji pauzu. Nastoupili jsme v nejsilnější sestavě, ale díky spoustě chyb jsme to znovu nezvládli a prohráli jednoznačně 0:2 (-17,-15).
Ve druhém zápase proti Třebíči jsme si díky dobrému podání Smoldy v prvním setu, vytvořili velký bodový náskok a bez problémů ho vyhráli. Druhý set byl vyrovnanější a v závěru jsme přestali úplně hrát a dopadlo to, jak to dopadlo. Nevzpamatovali jsme se ani ve třetím setu a výsledkem byla další porážka, tentokrát 1:2 (16,-23,-11).
Ani v posledním zápase proti Drásovu jsme se moc nepředvedli, protože nás opět srážely naše zbytečné chyby a nesoustředěnost - možná už to bylo tou vánoční atmosférou. Porážka 0:2 (-19,-20) byla jen dokonáním našeho celkového představení na turnaji v Třebíči.


Komentář trenéra:
Po postupně lepšících výsledcích na předchozích turnajích jsem očekával, že by se nám po turnaji v Třebíči mohlo podařit se bodově dotáhnout na vedoucí Jihlavu a H. Brod a po novém roce si to s nimi rozdat o čelo tabulky KP. Bohužel jsme se s K. Pavlíkem dočkali největšího výsledkového a především herního zklamání v sezoně, i když jsem si myslel, že nic horšího než co jsme zahráli na turnaji v ZR už nemůžeme předvést.
Bez bojovného týmového kolektivního výkonu, maximálního nasazení všech hráčů v každém zápase a ochoty na sobě neustále pracovat, se vyhrávat prostě nedá. Většina hráčů by se nad tím měla asi více zamyslet a ne si hledat pořád nějaké výmluvy. A to, že nás začala porážet i družstva tvořená převážně hráči ve věku st. žáků, by mělo být pro naše hráče víc než alarmující.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid