Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Tři vítězství U14 na kvalifikaci v Přerově 25.03.2024 | Zápasy

Mladší žákyně sbíraly zkušenosti na kvalifikaci. Cíle trenérů byly splněny, holky zaslouží pochvalu.


Komentář napsalo libero Áďa.

O víkendu 23–24. března 2024 jsme se zúčastnily turnaje Kvalifikace na mistrovství České republiky RF U14 v Přerově. Čekal nás náročný dvoudenní program, ve kterém jsme měly odehrát 7 zápasů, 5 v sobotu a 2 v neděli. Proto jsme do Přerova dorazily už v pátek večer. Sešly jsme se v téměř kompletní sestavě.
První zápas jsme nastoupily proti Šlapanicím a poměrně snadno jsme zvítězily. Šlapanice neměly moc silné podání, ani smeč a nám se dařilo přijímat i hrát přes síť. Druhý zápas jsme nastoupily proti Starému Městu. Na začátku jsme vedly velkým rozdílem, ale po sérii chyb jsme vedení ztratily a podařilo se nám zvítězit až v dramatickém závěru setu i díky skvělému podání. Druhý set jsme již získaly ve větším klidu a zvítězily jsme 2:0 na sety.
Ve třetím utkání jsem se postavily proti Lanškrounu, který byl lepší, měli hodně silné podání a smeče a my jsme měly mnoho chyb na příjmu. Ve čtvrtém utkání pro domácímu Přerovu jsme favorizovaný tým překvapily svým nástupem, ale Přerovské hráčky nás nakonec za silné podpory domácího publika přehrály v obou setech. Opět jsme měly problémy s pohybem a příjmem. V posledním sobotním utkání, které se hrálo až před 7 hodinou večer jsme se poměřily s Uherským Hradištěm a sobotu jsme zakončily vítězně.
V neděli jsme hrály proti týmu Frýdek Místek a Břeclav. Frýdek Místek byl proti nám lepší a v obou setech nás přehrál o více než 10 bodů. V posledním utkání jsme nastoupily proti Břeclavi, a ačkoliv jsme si držely celý zápas pár bodový odstup, nakonec nám možná opět chybělo trochu štěstí, nezískaly ani jeden ze dvou setů a prohráli jsme.
Na turnaji jsme se tak umístili na první nepostupové páté příčce. Bylo vidět, že soupeřky mají více zkušeností než my, ale že jsme hrály vyrovnané zápasy a hezké výměny. Problémy nám dělal příjem a lepší pohyb na hřišti.


Stručný komentář trenéra:
Všechny stanovené cíle byly plněny. Holky mají za sebou první větší volejbalovou akci a spoustu zápasů. Je vidět velký kus práce, který jsme za tuto sezonu odvedli, zároveň nás toho stále ještě hodně čeká. V závěru turnaje nám už chyběly síly a chvílemi i štěstí, které se nás první den drželo. Děkujeme Přerovu za dobře uspořádanou kvalifikaci a příjemné prostředí. Kvalifikace pro nás byla zakončením letošní sezóny a nyní nás čeká příprava na tu následující a s ní související přestupy některých hráček.


Sestava:
Nela Bělíková, Klára Blažíčková, Kristina Burešová, Nikola Flídrová, Natálie Halamková, Lily Izabela Kirk, Karolína Mladenová, Julie Navrátilová, Aneta Piechulová, Julie Tomanová, Barbora Vinopalová, Adéla Vránková, Anna Vrábelová


Výsledky:
Žďár n.S. – Šlapanice 2:0 (11,10)
Žďár n.S. – Staré Město 2:0 (23,17)
Žďár n.S. – Lanškroun 0:2 (-7,-12)
Volejbal Přerov – Žďár n.S. 2:0 (15,19)
U. Hradiště – Žďár n.S. 0:2 (-16,-15)
Frýdek – Místek – Žďár n.S. 2:0 (19,17)
Loko Břeclav – Žďár n.S. 2:0 (11,17)

Závěrečné pořadí:
1 Volejbalový oddíl TJ Lanškroun, z.s.
2 Volejbal Přerov, z.s.
3 Lokomotiva Fosfa Břeclav
4 Tělocvičná jednota Sokol Frýdek – Místek
5 TJ Žďár nad Sázavou z.s.
6 VSK Staré Město
7 TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště, z.s.
8 Tělocvičná jednota Sokol Šlapanice



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid