Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži si doma s Hronovem dělili body 08.03.2016 | Zápasy

V sobotu dne 5. 3. 2016 odehrálo družstvo mužů svůj další zápas v druhé lize ve volejbale. Těsně před koncem sezóny poměřilo síly se sousedem v tabulce, celkem VK Hronov.


Po předchozích porážkách ve Šlapanicích bylo jasné, že medailové pozice jsou již prakticky ztraceny, byt teoretická šance ještě žila. Soupeř měl před tímto víkendem tříbodový náskok, a přestože jsme v podzimním klání v Hronově jednou prohráli, nabízela se v domácím prostředí možnost na jeho přeskočení v případě dvou výher. Začátek zápasu odpovídal našim očekáváním. V prvním setu jsme od počátku byli lepší a kráčeli za jeho ziskem. Do koncovky jsme vstupovali s mírným náskokem, ovšem chybami na útoku jsme hostům umožnili první sadu vyhrát. Od této chvíle zatím trochu zakřiknutí hosté přestali téměř kazit a spolehlivě přidávali na svoje konto bod po bodu. Ucelená a organizovaná hra s dobrým útokem z obou kůlů jim vydržela po celý zbytek zápasu. My jsme se popravdě v druhém a třetím setu potýkali spíše sami se sebou a svojí nedostatečnou vírou ve vlastní schopnosti a možnost vývoj zápasu obrátit. Hrou neodpovídající ani kvalitou ani morálkou druholigovým parametrům jsme dobře hrajícímu Hronovu nečekaně jednoznačné vítězství v poměru setů 0:3 značně usnadnili.

Druhý zápas byl výsledkově trochu zrcadlovým obrazem prvního. Hronov celý první set vedl až do vyrovnané koncovky, kterou jsme v bojovném závěru přece jenom dokázali urvat. Druhý set jsme začali produkovat relativně smysluplnou hru a zejména v prvním zápase silně váznoucí útok z hlavního kůlu přidával důležité body. Významné zlepšení oproti rannímu mači zaznamenal i náš servis. Hosté navíc trochu podvědomě polevili, ale stále ještě drželi krok. Po druhé prohrané koncovce však již ve třetím setu viditelně morálně odpadli a ulehčili nám cestu za vítězstvím 3:0. Zopakoval se tedy podzimní výsledek, kdy jsme se spolu rozešli smírně za tři body se stejným poměrem vyhraných i prohraných setů.

Výsledky:
TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou - VK Hronov 0:3 (-24,-18,-16) a 3:0 (23,23,20)

Cíl zisku výher se tedy nepodařilo splnit a zůstali jsme tak na pátém místě právě za dnešním soupeřem. Program druhé ligy dále pokračuje již tuto sobotu. Cestujeme k poslednímu venkovnímu utkání do České Třebové.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid