Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Třetí víkend bez vítězného konce…Ženy 2x prohrály na palubovce Benešova 20.11.2016 | Zápasy

Ženy odehrály v sobotu 19.11. utkání 2. ligy v Benšově. Komentář k utkání napsala Martina Zamrazilová.


V sobotu 19. 11. jsme se v brzkých ranních hodinách vydali směr Benešov s jasným cílem i předsevzetím přivést si konečně zase nějaké body. Minulé zápasy se nám velice nedařilo a potýkali jsme s nedostatkem hráček. Jeli jsme bohužel opět jen v osmi kusech a museli dokonce požádat o výpomoc netrénující, ale naštěstí šikovnou a zkušenou Olinu Čermákovou. Náš tým je stále velice neúplný a je bohužel nemožné během zápasů pomoci hře prostřídáním hráček pro odpočinek či změnu hry. Zvláště když se nedaří, stále se jen dotahuje a následně prohrávají sety a zápasy. Velkým plusem byl návrat Danči Šamořilové a kapitánky Hanky Turinské do základní sestavy. I díky tomu jsme i v takto nízkém počtu jeli odhodlaně pro dvě výhry, ale…

První zápas se nám v Benešovské „rotundě“ začal vyvíjet velice dobře, první dva sety jsme soupeřky nepustily k větším akcím a většímu odporu a po dlouhé době jsme si zahrály volejbal co nám dělal radost a zdálo se, že už zas umíme hrát bez zbytečných chyb a s čistou hlavou. Samy nevíme proč, ale ve třetím setu jsme se najednou vrátily předvedenou hrou o týden zpět a místo volejbalu předváděly chyby, zbrklost a špatný příjem i hru v poli.
Zápas v tomto duchu pokračovat až do tiebreaku, který jsme i přes již vyrovnanou a zlepšenou hru nedotáhly do vítězného konce a těsně prohrály 13:15. Zápas tedy skončil po dlouhých dvou hodinách výsledkem 2:3 a pro nás alespoň jedním bodem do tabulky.

Po pauze jsme snad měly ještě větší odhodlání konečně již zvítězit a mít plné tři body. Celý opět dvouhodinový zápas se nesl v dlouhých tahanicích o každý bod a ve vyrovnaných setech. Bohužel hned ten první set skončil těsně prohrou až za stavu 25:27. Druhý set byl podobný ale se šťastným koncem pro nás 26:24. Pak následoval zlom celého zápasu, třetí set jsme opět vygradovaly naše vlastní zbytečné chyby a soupeřky nám nadělily jasný set 19:25. Pořád jsme ale šly pro body…ve čtvrtém setu jsme sice bojovaly až do konce, ale opět těsná prohra setu 23:25 znamenala konec zápasu 1:3 a tím nulovým ziskem bodu. Mohly bychom tímto poděkovat i panu rozhodčímu, který naší hráčce pískl vymyšlený dotek saka za stavu 23:23. A takto nás během obou zápasů „zařízl“ víckrát, což nás dost mrzelo. Především naši nahrávačku Ivču, která si to nenechala pro sebe a vykoledovala si žlutou kartu.

Tento víkend byl lepší než ty před tím, ale všechny jen stále smutně vzpomínáme na náš skvělý start sezony a samé výhry.

Snad už to tedy zase přijde a po volné sobotě tu další už opět proměníme ve šťastný a vítězný konec.

Sestava: Turinská H., Ťupová I., Koutková I., Martincová V., Šamořilová D., Zamrazilová M., Maternová J., Čermáková O.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid