Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Třetí turnaj nadstavby kadetů v České Třebové 30.03.2015 | Zápasy

Další turnaj nadstavbové části soutěže kadetů proběhl tentokrát v České Třebové.


I přes noční posunutí času se sešli všichni „nominovaní“ v neděli ráno v plném počtu a mohlo se vyrazit směr sportovní hala Na Skále v České Třebové. Tady jsme měli spoustu času se důkladně připravit a rozcvičit před prvním zápasem. Již předem bylo domluveno a odsouhlaseno trenéry všech družstev, že se bude hrát na dvou hřištích a na tři hrané sety.

Žďár – Třebíč 2 : 1 (19, -22,10)
K prvnímu zápasu s již tradičním soupeřem jsme nastoupili v sestavě s Denym na náhře, na bloku Smolda s Gregym, na smeči Sob se Škrabym, na účku s Luky a na liberu tradičně Šimi. Začátek prvního setu byl z naší strany velmi vlažný se zcela zbytečnými chybami, které neustále udržovaly Třebíč ve dvou až tříbodovém vedení. Po nezvykle brzkém time a domluvě hráčům se naše hra velmi zlepšila ve všech činnostech a po důrazných útocích jsme Třebíč prostě přejeli. Ve druhém setu jsme chtěli v předvedené hře pokračovat, ale jako již po několikáté jsme opět polevili v koncentraci, přestali jsme hrát a mysleli si, že se Třebíč porazí sama. Výsledkem byl prohraný set a především zbytečně ztracený bod. Rozhodující set byl více jak polovinu vyrovnaný, výborná série Gregyho na podání znamenala rozhodující náskok a poté i vítězství v zápase, bohužel pouze za 2 body.

Žďár – Choceň 0 : 3 (-23,-16, -21)
Proti zatím nejúspěšnějšímu týmu Chocně jsme trochu pozměnili sestavu, když na bloku nastoupil Smolda se Sobem, na smeči Luky se Škrabym, na účku Čajda a náhře opět Deny. Tentokrát jsme začali od začátku hrát výborný volejbal, na který se opravdu dalo dívat. Pestrý a důrazný útok, výborná hra na bloku, kvalitní podání a především bojovnost všech hráčů. Až do koncovky jsme byli neustále ve vedení, po druhém Choceňském time jsme však udělali čtyři nevynucené chyby za sebou a to nakonec bohužel znamenalo ztrátu setu nejtěsnějším rozdílem. Ve druhém setu jsme pokračovali ve stejném výkonu téměř do poloviny setu, když náš výkon opět poznamenalo několik nevynucených chyb za sebou a naše hra začala mít klesající tendenci. Rozjetou Choceň se již nepodařilo zastavit rychle jdoucími time ani několika střídáními. Ve třetím setu dostali příležitost i někteří další hráči z lavičky, ale přesto jsme byli i nadále Chocni docela vyrovnaným soupeřem, i když ani třetí set se nepodařilo vyhrát.

Žďár – Česká Třebová 3 : 0 (12,17,18)
Do posledního zápasu jsme nastoupili opět v trochu v pozměněné sestavě, když na účko šel Honza K., na smeči se během zápasu protočili Škraby, Honza Č. a Luky, na bloku se vystřídali Sob, Kuba a Gregy a náhře Dany s Čajdou. Bez větších problémů, až na menší chvilkové zaváhání ve druhém setu, jsme zápas dovedli k povinnému vítězství za tři body.

Za trenérský tandem: Z. Kalina a K. Pavlík

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid