Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Třetí kolo O pohár města Velká Bíteš se konalo v Chotěboři 22.04.2024 | Zápasy

Dnešní komentář napsal nováček družstva Anička Zbořilová a doplnila ji trenérka Martina Topinková


Komentář Aničky:
O víkendu 21.dubna jsme se vydaly do Chotěboře.
Do prvního zápasu proti nám nastoupil místní tým. Turnaj jsme začaly pozitivně a to výhrou prvních dvou setů. Soupeřkám se podařilo zkorigovat výsledek a vyhrály poslední set.

Do druhého zápasu proti nám nastoupil tým z Pelhřimova. Výsledkem prvního setu byla bohužel prohra, ale to jsme použily jako motivaci do dalších setů, které jsme úspěšně vyhrály.

Nakonec, poslední zápas proti KCTM pro nás byl velice úspěšný, vyhrály jsme totiž všechny tři sety.

Komentář trenérky:
Poslední kolo základní části turnajů O pohár města Velká Bíteš odehrály straší žákyně v neděli 21.4. bez nejzkušenějších hráček našeho týmu. I tak dokázaly všechny tři zápasy vyhrát. Opět se hrálo na tři hrané sety.

První utkání proti Chotěboři rozhodlo zejména podání. V prvních dvou setech se nám v této činnosti dařilo a díky soustředěnému výkonu jsme oba sety vyhrály. Bohužel v posledním setu jsme začaly několika chybami na podání. To nás rozhodilo i ve hře v poli a tak nám soupeřky hodně utekly. I když jsme svoji hru v průběhu zlepšily, nedokázaly jsme už prohru odvrátit.
ZR - Chotěboř 2:1

Zápas proti Pelhřimovu byl úplně jiný, od prvních výměn velice vyrovnaný. Soupeřky nás zaskočily velmi houževnatou hrou v poli, na kterou jsme ještě v prvním setu nedokázaly reagovat. Od druhého setu jsme hrály trpělivě v poli a odvážně na útoku i servisu, proto druhý i třetí set po krásném boji patřil nám.
ZR - Pelhřimov 2:1

Třetí zápas s KCTM jsme také zvládly, opět jsme kralovaly na podání a dařilo se nám téměř ve všech herních činnostech. Jen ta radost po vyhraném nebo vybojovaném míči je stále malá.... :), ale snad i to natrénujeme.
ZR - KCTM 3:0

Po základní části jsme obsadily 2. místo a 5.5. se ve finálové skupině utkáme s Pelhřimovem a Velkou Bíteší o místa nejvyšší. Ale hlavně mladé a málo vyhrané hráčky dostaly šanci zahrát si ostré zápasy a nasbírat tak spoustu zkušeností do příští sezóny.

Sestava:
náhra: Ellen, smeč: Nela, Náťa, Maruška, Anička, blok: Valy, Nella, účko: Niki, Zorka, libero: Áďa

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid