Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Třebíč - ZR "A" 0:3 (-18,-18,-18) a 1:3 (-9,-21,25,-21) 29.01.2011 | Zápasy

K poslednímu kolu základní části jsme zajížděli na horkou palubovku do Třebíče, odkud se nám v posledních letech nevozí body vůbec lehce. Spíš než horká půda tu na nás ale čekala vymrzlá hala, kde digitální teploměr sice ukazoval 18 stupňů, ale podle dohadů byla jednička na displeji zamrzlá již delší dobu a platila pouze osmička. Ač jsme měli postup do další fáze zajištěn, chtěli jsme naplno bodovat, protáhnout tak vítěznou sérii a především si do další fáze vytvořit co nejlepší výchozí pozici.


Do prvního zápasu nastoupila a většinu dvojzápasu odehrála sestava ve složení: Mouka (občas Filda)na nahrávce, Kadlík senior a Míra na smeči, na bloku netradičně Michal a Chláďa, Peťa si vystřihl libero a na účku se střídali Ťupík a Troji. V záloze čekal specialista na podání Číry. Doma na gauči s pohmožděným ramenem nás svými zprávami obšťastňoval Hugo.

První zápas jsme začali velice dobře a od prvních výměn neponechali nic náhodě. Tradičně kvalitní obranu na síti jsme podpořili takticky vedeným servisem, který činil domácím problémy a nemohli tak využít rychlé hry středem a střelbu do kůlů. Domácí během tří setů recept na naši hru nenašli a z prvního zápasu odešli poraženi.

Druhé utkání jsme začali ještě lépe a domácím povolili jen 9 bodů. Paradoxně nám lehce zvládnutý set ublížil. Místo abychom soupeře dorazili, vlastní lehkovážností jsme ho nechali rozehrát. Třebíčáci vycítili šanci na zvrat a jako polití živou vodou se překonávali v obětavých zákrocích v poli. Spoustu zdánlivě ztracených míčů dokázali vrátit na naši polovinu a my je vzápětí zkazili. Výsledkem toho bylo jejich průběžné vedení 17:10. V tento moment jsme plně sešlápli plyn, hrozivou ztrátu dohnali, průběh setu otočili v náš prospěch na 19:17 a koncovku si už pohlídali. Třetí set byl věrnou kopií toho předešlého, včetně dohánění sedmibodové ztráty. Ovšem koncovku tentokrát zvládli lépe domácí, přesněji řečeno my ji zvládli za ně, a tak jsme po 14ti zápasech ztratili set. Následující sadu jsme se vrátili k osvědčené hře a i druhý zápas dotáhli do zdárného konce.

Nakonec už jen zbývá přidat pár střípků, co mi utkvěly v hlavě..
Chláďa zablokoval, a to doopravdy, na zem, několikrát a navíc se i usmál.
Míša vyskočil, zaútočil, dal ránu a přidal i zlý pohled.
Peťa dělal nepokrytou reklamu na Obaly Vysočina, čímž dělal radost klanu Ťupů a určitě i rozhodčím a to i přesto, že měl na zádech jméno zcela jiného města, ale vepředu měl číslo.
Třebíčští borci ovládají techniky vybírání a vykrývání nejen volejbalové, ale dokonce i ty známé především příznivcům fotbalu a bojových sportů.
A jak to viděl kapitán: "Všechny přítomné jsme oslaňovali mistrnými technickými údery, nekompromisními bloky, obratnou hrou v poli a v neposlední řadě i nesporným šarmem." - že by nové modré prášky měly vedlejší účinky?!?!

Během víkendu byl uveřejněn rozpis zápasů na druhou část, a tak už je jasné, že v dalším průběhu zavítáme do Pentagonu, na dřevotřísku do Štoků i na derby do Přibyslavi. Zatím to vypadá, že jsme bezpečně ve vedení, ale dá se očekávat, že další zápasy můžou pořadím hodně zamíchat, a tak nejlepší taktikou asi bude všechno vyhrát a nepouštět se do zbytečných spekulací.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid