Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Torzo mužského áčka bez problémů dvakrát přehrálo Chvaletice 25.02.2018 | Zápasy

Zprávu o dalším domácím zápase A týmu mužů, tentokrát proti Chvaleticím, sepsal Petr Podhrázký.


V sobotu 24. 2. 2018 se uskutečnilo další dvojutkání druhé ligy ve volejbale mužů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou se na domácím hřišti v hale Na Bouchalkách utkalo s týmem TJ Energetik Chvaletice. Dnešní soupeř se momentálně nachází na posledním desátém místě tabulky se znatelným odstupem na osmé místo zaručující záchranu. Jeho bodové konto je naplněno body získanými převážně na podzim. Na jaře se mu nedaří, a tak se dalo čekat, že půjde o pohodovou sobotu, kdy si zahrají všichni příchozí hráči. Soupeř nám navíc vše ulehčil, když se ráno dostavil do haly v počtu pouhých osmi hráčů a se značně prořídlou základní sestavou. Aby vše ovšem nebylo tak jednoduché, tak se opět na naší straně objevily prvky solidarity se soupeřem a absenci kromě dlouhodobě chybějícího Honzy Baráka a Ondry Ťupy nahlásili rovnou tři smečaři ze čtyř. Naštěstí se alespoň na ranní zápas dostavil Jirka Pátek a v záloze byl na svoji šanci čekající člen kádru juniorů a B týmu Petr Sobotka. Bohužel sobotní ráno bylo i pro posledního zbývajícího momentálně hry schopného nahrávače v dospělých a juniorských družstvech mužů i žen našeho oddílu fatální. Jirka Moučka onemocněl a vzhledem k tomu, že již nebyl časový prostor na nějaké jiné řešení, posunul se na náhru Petr Kadlec a jeho post na liberu letos opětovně zalepil jeden z trenérů Petr Veselý. Po nachystání hřiště, vyplnění zápisu (v oddíle soupisek k zápasu značně stručném) a poklidném rozcvičení se šlo na věc.

Předchozími obtížemi však naštěstí veškerá dramata pro náš celek skončila. Od počátku jsme to byli my, kdo měl vývoj obou zápasů plně pod kontrolou. V obou zápasech se konal z naší strany volejbal relativně solidní úrovně. Ve všech setech byla znát naše výrazná herní převaha ve hře na síti. Obrana na síti sice nebyla tak přesvědčivá, jako bývá zvykem, ale velmi slušně jsme bránili v poli. Je třeba ale říci, že soupeř útočil velmi špatně a pole tak dostávalo mnoho šancí jak z druhé strany přicházející míč zpracovat. Soupeř hledal veškeré možné způsoby, jak bodovat, ovšem kupil až příliš mnoho vlastních chyb. Přesto všechno rozdíly ve skóre v jednotlivých setech nebyly tak markantní. Důvodem bylo zřejmě jen průměrné podání, které jsme na soupeře vysílali zpoza koncové čáry. Poklidné tempo obou zápasů nakonec téměř uspalo i pár přihlížejících diváků a dospělo do konce při našem dvakrát tříbodovém vítězství v poměru 3:0 (18,21,19) a 3:0 (20,21,21).

Poslední komplikací, která se tento den mohla projevit na našem výkonu a výsledku, byl odjezd Jirky Pátka po prvním zápase. Jeho místo tak zaujal ve své druholigové premiéře v základní sestavě na postu smečaře junior Petr Sobotka. Svojí šance se chopil velmi zdatně a předvedl velmi zajímavý výkon. Absolutní pochvalu však za zvládnutí dirigentské taktovky na náhře zaslouží Petr Kadlec, který byl dnes naším nejlepším hráčem. Soupeř přijel se špatnou formou a na svoje možnosti zahrál pouze celkem obstojně v poli. Uznání ale zaslouží za projev fairplay. Přiznání tečí na bloku proti setbolu soupeře se jen tak na druholigových palubovkách nevidí.

Máme tedy dalších 6 bodů a momentálně máme již 6 vítězství v řadě s plným bodovým ziskem. Výsledkem této šňůry je upevnění prvního místa. Při dnešních bodových ztrátách dvou ze tří pronásledovatelů (Choceň uhrála pouze 3 body a Hrotovice žádný) tak zůstal náš náskok devítibodový, ale již jen před jedním sokem a tím je tým Hronova. Další týmy již mají ztráty větší a protože je ve hře už jenom 18 bodů ze 6 zbývajících zápasů, je konečné prvenství v letošním ročníku o další kus blíže. Příští víkend je volno a další sobotu, tzn. 10.3., Žďár zajíždí k předposlednímu venkovnímu zápasu do Dvora Králové.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid