Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně: Tak jsme čtvrté, no a co! 24.03.2019 | Zápasy

Úspěšnou sezónu zakončily starší žákyně skvělým výkonem. Komentář k poslednímu turnaji této sezóny napsala trenérka Martina Topinková.


V neděli 24.3. jsme vyrazily se staršími žákyněmi k poslednímu turnaji letošní sezóny do Světlé nad Sázavou. Po minulém, lehce nepovedeném, turnaji v domácím prostředí jsme věděly, že pokud chceme skončit 4., musíme vyhrát obě utkání. Aby jsme nic nezanedbaly, vyrazili nás podpořit i naši věrní žáci, jeden buben a vuvuzela.

A jak jsme si dnes vedly? V prvním utkání nás čekaly hráčky ze Štoků, které byly lehoulince oslabené díky lyžařskému kurzu. Jejich styl hry je pro nás velmi nepříjemný, ale dnes jsme prostě hrály skvěle. Holky plnily všechny pokyny, které jsme si daly. Byly velmi pozorné při hře v poli. Žádný míč tzv. zadarmo nespadl na zem. Velmi dobře jsme přijímaly, na útoku jsme byly odvážné a tvrdé. V důležitých chvílích nás podrželo nepříjemné podání. I když rozhodčí hned v úvodu zápasu zakázal klukům bubnovat, jejich silné hlasivky nás hnaly kupředu. Výhra 3:0 nás přiblížila k vysněnému výsledku. První odměnou byla hymna, kterou nám kluci zazpívaly po tomto vítězství.

Druhé utkání proti Světlé bylo úplně jiné. Světelačky hrály pěkný volejbal, ale nás nezaskočily. My jsme si udržely standard na příjmu, pozornost v poli a důraz na útoku. Až na drobné výpadky jsme tvrdě a nepříjemně podávaly. Za asi hodinu nám visely bramborové medaile na krku.

TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Štoky 3:0 (13,14,11)
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Světlá nad Sázavou 3:0 (19,20,22)

Shrnutí:
Dnes jsme hrály výborný volejbal. Dařilo se nám ve všech herních činnostech. Dodržovaly jsme taktické pokyny a díky tomu jsme obě utkání relativně jasně vyhrály.

Na závěr bych chtěla všechny holky moc pochválit za to, co v letošní sezóně dokázaly. Skvěle odehrály nejenom základní část, ale i skupinu o umístění. Bohužel díky rozlosování, možnostem překládání utkání a díky tomu, že se lídr tabulky bál s námi bojovat o medaile, jsme se nedostaly do finálové skupiny. I tak jsme všem dokázaly, že jsme tam patřily. Holky, jste super, jen tak dál!!!

Těším se na Vás do další sezóny a do kadetek!

Velké dík patří i všem mým asistentům a asistentkám za pomoc nejenom na trénincích, rodičům za podporu při zápasech a za pomoc při odvozu na turnaje a také našim žákům, kteří holky hnali po celou sezónu vpřed.



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid