Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Střelice - Žďár 1:3 (-23,-19,23,-23) a 3:2 (-19,24,-27,24,13) 27.11.2012 | Zápasy

Po dvoutýdenní zápasové pauze jsme se vydali na palubovku vítěze 2. ligy z před dvou roků, týmu Střelic. Ten se držel na dostřel předním příčkám tabulky, a proto bylo jasné, že body ve vísce přes kopec za Brnem darem rozhodně nedostaneme.


Žďárský válec se do prvního zápasu rozjel ve složení Mouka (N), Kadlík a Ťupík (S), Troji (U), Míša a Hugo (B) a Peťa (L). Lavičku obsadili Míra, Chláďa a Kuba. Na domácí straně se sešel ideální počet 7 hráčů i s liberem, což nedávalo domácím příliš možností, jak točit se sestavou.

Začátek prvního zápasu ale vůbec nenasvědčoval tomu, že by domácí měli něco podobného zapotřebí. Několik nepříjemných plachtících servisů nám hned od začátku rozhodilo koncept útoku a než jsme se vzpamatovali, rázem jsme prohrávali 5:0. Rychlý time-out naštěstí zastavil nápor domácích a mašina ze Žďáru se postupně začala dostávat do obrátek. Stále ji však brzdily problémy s příjmem a mnoho nepřesností. Koncovku jsme však ovládli, když Míša vypustil plachtu, která se velmi zvolna snesla mezi dvojici domácích přihrávačů, aniž by jí jeden z nich věnoval pozornost. Do druhého setu jsme vstoupili ve vysokém tempu a pro změnu jsme si tentokrát my vytvořili bodový náskok, z kterého se Střelicím do konce setu už nepodařilo téměř nic ukrojit, a tak jsme se dostali do vedení 2:0 na sety. Třetí set probíhal opět vyrovnaně, volejbal nevalné úrovně a nasazení přinesl nakonec těsné vítězství v setu pro domácí. I čtvrtý set se odehrával podle podobného scénáře, žďárská mašina se zadrhávala při příjmu a nepřesnosti na nahrávce i v útoku jí nedovolili pořádně se rozjet. Naštěstí se ani domácí nerozehráli k bezchybnému výkonu, a tak nám nakonec vítězství za 3 body spadlo do klína.
O slávě žďárské mašiny svědčí to, že na první zápas, pokud nepočítáme správce tělocvičny, dorazila plná sestava žďárských fanoušků, a to v počtu 2 kusů, za což vděčíme Skřivanovi a jeho doprovodu, který byl podle všeho ke sledování donucen násilím.

Bylo jasné, že bezkrevný výkon z prvního zápasu by nás mohl v druhém měření sil se Střelicemi stát nějaké ty důležité body, a tak jsme od začátku přidali na důrazu a první set s přehledem vyhráli. To už místo Ťupíka na smeči nahradil Míra. Ťupík se o chvíli později přesouvá na mlátičku, kde střídá Trojiho. Od druhého setu jsme se opět dostali do křeče a vlastními chybami jsme nakonec prohráli vyrovnanou koncovku. Třetí set opět vyrovnaně rozehráváme, v koncovce máme nahráno, zkusíme plachtičku do sítě, ale nakonec otáčíme a těsně vyhráváme. Do čtvrtého setu nastupujeme v lepší náladě, dokonce se dostáváme do trháku 16:9. Ale i to nám nestačí, necháme si soupeře dojet a nakonec v koncovce těsně prohráváme. V tiebreakové loterii nakonec přidáváme o jednu chybu více než soupeř, a tak ze tří bodů, které jsme měli na dosah, máme rázem jenom jeden.
Pokud na první zápas zavítali dva fanoušci, tak na druhý zápas už nedorazil žádný. V pátém setu do ochozů zavítal pouze správce tělocvičny, aby zjistil, co tam tak dlouho děláme.

Body z cizí palubovky jsou rozhodně cenné, ale na předvedené hře a nasazení máme jistě co vylepšovat. Doufejme, že jsme si to všechno pošetřili na zápas podzimu, který sehrajeme již tuto sobotu na domácí palubovce s Chocní. Protože Hrotovice byly v Chocni rozstříleny, posunuli jsme se na druhé místo, a tak bude tento souboj zároveň střetnutím prvního a druhého týmu druholigové tabulky. Kromě kvalitního volejbalu je pro všechny přítomné připraven doprovodný program moderovaný DJ Vávrou, který bude během zápasu zároveň hrát k tanci a poslechu. Co je ale nejdůležitější, budeme bránit žďárskou tvrz ve snaze za prodloužení série domácí neporanitelnosti! Cíl to bude nadmíru těžký, ale s vaší pomocí v zádech se nám určitě podaří přinejmenším Chocni výlet do Žďár znepříjemnit.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid