Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Střelice ve Žďáru neuspěly - plný šestibodový zisk mužů!!! 14.02.2016 | Zápasy

V sobotu dne 13. 2. 2016 mělo družstvo mužů na programu již 5. dvojkolo druhé poloviny 2. ligy ve volejbale mužů. Tentokrát jsme hostili na domácí palubovce zástupce brněnského volejbalu tým TJ Sokol Střelice.


Oproti podzimnímu zápasu, kdy byli střeličtí téměř v plné sestavě, přicestovali tentokrát bez třech nejzkušenějších hráčů. My jsme naopak na rozdíl od posledního kola v Hrotovicích byli v plné dvanáctičlenné sestavě všech dostupných hráčů.

Začátek prvního setu prvního zápasu se nesl v duchu varování před něčím podobným, co jsme předvedli v týden starém hrotovickém prvním utkání, kde jsme vlažným začátkem nezachytili nástup domácích. Dnes to ovšem bylo o něčem jiném. Bezchybným výkonem jsme hned hostům odskočili, a i přes přece jenom trochu vlažnou hru v poli jsme se postupně dostali do plného zápasového tempa. Vynikajícím servisem a kvalitním útokem jsme hosty v podstatě nepouštěli do hry. První set jsme tak pohodlně vyhráli poměrem míčů 25:14. V dalších setech jsme pokračovali v podobném stylu, a byť se hosté průběžně zlepšovali a přidali v každém dalším setu nějaký ten bod navíc, na nás to v tomto zápase nestačilo. Výsledkem tak byla výhra v prvním utkání 3:0.

Do druhého zápasu hosté vstoupili se zlepšeným servisem, odtáhli náš příjem na třímetrovku a dostali se v průběhu setu až do šestibodového vedení (11:17). Soustředěnou hrou se nám však přece jen podařilo v koncovce stav srovnat a set doslova urvat pro sebe. V druhém setu hostům však zcela došla pára, zřejmě v důsledku poctivé mezizápasové přípravy v oblasti doplňování v prvním mači ztracených iontů, ale i našeho v tomto úseku zápasu dominantního servisu. Po naprosté herní převaze za dosažení letošního rekordního skóre 25:9 byl tedy i druhý set náš. Ve třetí sadě přece jen ještě hosté promíchali sestavou a předvedli sympatické vzepětí sil, které zdramatizovalo průběh tohoto setu a protáhlo dnes poměrně početným divákům jeho trvání až do relativně vyrovnané koncovky. V té jsme měli pevnější nervy a i zásluhou chybujícího útoku střelických z hlavního kůlu jsme i tento zápas vyhráli snadno 3:0.

Výsledky: TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou – TJ Sokol Střelice 3:0 (14,18,23) a 3:0 (25,9,22)

Jestliže na podzim byl plný šestibodový přísun do tabulky ze střelické palubovky nečekaným ziskem, tak nyní byla další dávka 6 bodů víceméně povinností. Hosté totiž nepřijeli v očekávané sestavě ani formě. To však nesnižuje dnešní kvalitní představení našeho týmu. Pozitivní je, že se trenérům konečně podařilo trefit základní sestavu na smečařském postu. Oba nominovaní předvedli jeden ze svých nejlepších letošních výkonů, a to jak na útoku, tak zejména na podání, když se smečovaný servis v jejich provedení stal dnes konečně skutečnou zbraní. K nim se spolehlivým výkonem přidali všichni ostatní, dobrý den měli i oba středáci, zejména při obraně na síti.

Program 2. ligy dále pokračuje již tuto sobotu. Zajíždíme na horkou půdu zřejmě aktuálně nejlepšího týmu soutěže, mužstva Šlapanic, který v posledních 2 kolech výrazně výsledkově přehrál oba své konkurenty v boji o 1. místo - Velké Meziříčí a Teslu Brno. Ovšem zisk bodů ze šlapanické tělocvičny je v naší situaci nutnou podmínkou k zachování kontaktu s medailovými pozicemi …

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid