Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně vydřely 3 body i v dalším kole 2. části KP U16 15.01.2024 | Zápasy

O komentář se tentokrát postarala nejužitečnější hráčka družstva Maruška Lukešová


Komentář Marušky:
Druhou lednovou neděli jsme vyrazily na palubovku do ZŠ Jihlava, Demlova.
V 1. zápase jsme nastoupily proti Novému Veselí. První set jsme se nemohly dostat do tempa a začít něco hrát. Často jsme si nezvládly slušně přijmout, a tak jsme nemohly zaútočit. Druhý set jsme dokonce vedly 11:4. Když nás soupeřky ,,doháněly”, začaly jsme dělat spoustu zbytečných chyb a holky z Veselí tak vyhrály oba sety.
ZR - Nové Veselí 0:2 (-14,-16)

Po jednozápasové pauze jsme nastoupily proti hráčkám z Havlíčkova Brodu ,,B”. V úvodu setu jsme byly úplně bez života. S mladými soupeřkami jsme se tak tahaly o každý míč oba dva sety. Věděly jsme, že musíme vyhrát, abychom si domů dovezly alespoň nějaké body a to se nám nakonec povedlo.
ZR - Jiskra HB B 2:0 (20,21)

V posledním utkání proti domácímu týmu jsme očekávaly velmi zkušený tým. Měly kvalitní útok i servis. V obou setech jsme ale také kolikrát dokázaly přijmout jejich pestré smeče a podání a následně je také alespoň trochu potrápit. Někdy měly problém i s naším podáním. Přece jenom soupeřky na tom byly prostě lépe a my jsme několikrát udělaly naprosto zbytečné chyby a Jihlavačky tak zaslouženě vyhrály oba dva sety.
ZR - Jihlava 0:2 (-18,-9)

Sestava: náhra - Verča, Ellen, smeč - Maruška, Nela, Nella, Ellen, blok - Valy, Simča, účko - Niki, Zorka, libero - Áďa

Zhodnocení trenéra:
V této fázi turnaje hrajeme už jen se zkušenými a velmi dobře hrajícími týmy. I většina hráček Havlíčkova Brodu B, které jsou věkem mladší žákyně, má odehráno více soutěžních zápasů, než asi třetina holek z našeho týmu.
Proto mě dnes těší předvedený výkon našeho družstva v první polovině druhého setu proti Veselí. V této fázi se holkám dařilo ve všech činnostech, a vedly od začátku i vícebodovým rozdílem. Bohužel od stavu asi 14:6 jsme nebyly schopné přehrát balon přes, natož soupeřkám jakýmkoliv způsobem zaškodit.
Zápas proti Brodu byl z naší strany jedno velké utrpení, ale výhra se počítá a na průběh zápasu se za pár dní nikdo nezeptá.
Pochvalu holky zaslouží i za zápas proti Demlovce. Tentokrát se nám víc dařilo už v prvním setu. Od začátku jsme hrály odvážně, snažily jsme se tlačit na podání, dobře jsme přijímaly a slušně si chystaly útok. Největší naše slabina o tomto víkendu ale bylo zakončení. Kvalitních útoků jsme předvedly pomálu, největší hrozbou byla Maruška z doskoku a to proti těmto týmům nestačí.
Nevadí, stále máme na čem pracovat.

Příští víkend máme volno. Nejbližší akce, která nás čeká, je další kolo ČP tentokrát v Plzni a to poslední víkend v lednu.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid