Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Starší žákyně úspěšně reprezentovaly Žďárskou mašinu na turnaji v Hradci Králové 29.12.2018 | Turnaje

Hodnocení turnaje opět vyhrála trenérka Martina Topinková.


Letošní vánoční prázdniny si starší žákyně zpříjemnily na turnaji, který se konal v pátek 28.12.2018 v Hradci Králové. V téměř kompletní sestavě deseti hráček vyrazily nejenom sbírat volejbalové zkušenosti, ale samozřejmě chtěly vybojovat i co nejlepší výsledek. Z rodinných důvodů nejela pouze Anežka a také streptokokem přemožená Simča.

Turnaje se zúčastnilo celkem 8, kromě Bedřichova pro nás neznámých, družstev, která byla nalosována do 2 skupin.
Hned v prvním zápase nás čekaly hráčky z Vysokého Mýta. Do začátku jsme nastoupily v nejsilnější možné sestavě a proti viditelně slabšímu soupeři jsme si chtěly vytvořit náskok tak, aby se do hry zapojily i ostatní hráčky. Ale z počátku bylo naše podání proti. Za stavu 6:5 pro soupeřky jsme totiž zkazily hned 5 podání po sobě. Naštěstí to vše bylo způsobené asi pouze počáteční nervozitou, která postupně odezněla. Začaly jsme hrát "svůj" volejbal a i přes zmíněné změny v sestavě jsme dokráčely k vítězství 2:0.
Po kraťoučké pauze jsme nastoupily proti šikovnému Hronovu. Na účku vystřídala Aničky Petrová, která se tento post teprve učí. I když jsme předváděly velmi pěkný volejbal s dlouhými výměnami, první set se nám nepodařilo vyhrát. V setu druhém se pokračovalo v oboustranně kvalitní hře, která mě hřála u srdce a v dramatické koncovce se nám podařilo vyhrát tento set 26:24. Ač se to moc trenérkám Hronova nelíbilo, remíza 1:1 byla podle mě spravedlivá.
Po tomto zápase nás čekala dvouzápasová pauza, po které jsme se měly utkat s Chocní o 2. místo v tabulce, což by nás katapultovalo do bojů o medaile. Holky se trochu občerstvily a samozřejmě došlo i na pochvalná slova z mé strany. Vyzvedla jsem perfektní hru v poli, po které jsem toužila i v dalším zápase.
Třetí zápas začal po 12. hodině. Choceňské hráčky pro nás měly být hratelnými soupeřkami, ale i tak jsme se postaraly o neskutečné drama. V tomto utkání jsme velmi polevily na příjmu a při zvednutí prvního míče vůbec a tak se Johy hrající na náhře dost naběhala. Z prvního setu si tak z útoku pamatuju pouze Lucku, která složila hned 3 míče. Ostatní balóny pouze přelétaly přes a proto jsme těžily hlavně z chyb soupeřek. I tak se nám podařilo vydřít vítězství 2:0 a tím i druhou příčku v naší skupině.
V dalších bojích nás čekaly hráčky z Poličky, které vyhrály skupinu A. Hrál se kvalitní volejbal, bohužel nás opět nepodrželo podání (jak už je v této sezóně zvykem) a z přemíry snahy jsme občas tvořily zbytečné chyby, které zvedaly sebevědomí hlavně soupeřkám. V tomto utkání jsme zažily jedinou porážku tohoto dne a tak nás čekal boj o bronz
Do posledního zápasu pátečního turnaje jsme nastoupily proti domácím hráčkám Slavie Hradec Králové. I toto utkání bylo dramatické, ale dovolím si říct, že větší počet "nevynucených" chyb tentokrát udělaly soupeřky a nejenom díky tomu jsme vyhrály 2:0.

V závěru bych chtěla pochválit všechny hráčky, kdy každá svým důležitým dílem přispěla ke krásnému 3. místu. Bez střídání odehrály turnaj naše blokařky Kristýnka a Ráďa, na svou podávací formu si v důležitém zápase ve skupině vzpomněla Terka, Ella se Zuzkou dle potřeby střídaly posty na smeči a na účku. Velkou pochvalu zaslouží obě nahrávačky, které se rovným dílem podělily o všechny zápasy a to se chvíli Johy blýskla i na postu univerzála. Chválila jsem už i Lucku za útočnou sílu ve vydřeném vítězství proti Chocni, obdiv mám i pro Aničku P., kterou jsme přesunuly z bloku na účko, a která mě zatím přesvědčuje, že to byla správná volba. A samozřejmě nesmím zapomenout na Aničku Šebestovou, která přebíhá od ml. žákyň a na turnaji dokázala potrápit soupeřky svým jedovatým podáním.

Milé holky, děkuji Vám za pěkný pátek a těším se na další zápasy v krajském přeboru. Děkuji také tatínkům Šebestovi a Němcovi, že s námi strávili celý den ve studené hradecké hale.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid