Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Stoupající forma mužů přinesla své ovoce – 6 bodů z Hronova! 19.02.2017 | Zápasy

Muži dokázali přivézt plný počet bodů z Hronova a upevnit si tak 2. příčku tabulky. Pohled na utkání napsal trenér Petr Podhrázký.


V sobotu dne 17. 2 2017 neúprosně ubíhající program druhé národní ligy poslal naše družstvo mužů na palubovku tradičního soupeře, celku VK Hronov. Poměrně dlouhá cesta byla částečně kompenzována relativně pozdním odjezdem. Začínalo se hrát až od 11 hodin, neboť naše zápasy byly proloženy utkáním krajského přeboru. Po posledních úspěšných víkendech jsme doufali v další podobné zážitky, ale vědomí síly soupeře nám dávalo tušit, že každý získaný bod bude těžce vybojovaný a tudíž velice ceněný. Hronov se před zápasem nacházel na 4. místě tabulky s desetibodovou ztrátou na nás. Ve světle blížícího se konce soutěže tak byl dnešní mač střetem o medailové pozice. V případě našeho neúspěchu mohl Hronov ještě pomýšlet na pódium, v opačném případě pak už lesk medailí na našich hrudích mohl nabýt definitivní podoby.

Naše sestava poprvé v sezóně byla kompletní, co se týče všech deseti „kmenových“ hráčů A-týmu. Na plný počet dvanácti hráčů na zápasové soupisce doplnili sestavu ještě dva junioři. Domácí se zdálo byli také v plné síle, takže skvělá ranní nálada vyplývající i z pohodové cesty byla přeměněna v očekávání dobrého sportu, obzvlášť když na hronovské palubovce povětšinou hrajeme s domácími velice kvalitní a naprosto vyrovnané zápasy s rovnocennou dělbou bodů.

V prvním zápase jsme neponechali nic náhodě a do jeho průběhu jsme vstoupili maximálně koncentrovaně. Tentokrát jsme se vyvarovali v poslední době celkem pravidelného ospalejšího začátku a od prvních míčů jsme domácím zatápěli razantním útokem. Základem hry byl ovšem bezesporu spolehlivý příjem. Domácí dobře podávali, sem tam se jim zadařil přímý bod, ale právě většinu těchto těžších podání jsme dobře zpracovali a umožnili nahrávce připravit půdu pro výborný útok. Ten byl na obou kůlech chvílemi dominantní záležitostí celého zápasu. Náš servis nebyl sice tak tvrdý a důrazný jako v předešlých dvou kolech, ale o to účinněji byl vedený takticky a tak pomalu rozleptával řady hronovských přihrávačů. Na síti pak v tomto zápase výtečně pracovala naše obrana. Bloků sice nebylo tolik, kůloví útočníci domácích mají nepochybně tuto činnost zvládnutou na poměry soutěže nadstandardně. Odpadly tedy bloky, které jsou spíš povinné. O to víc vynikly ty vypracované, které přicházely navíc v pravých okamžicích. V celém zápase se nevyskytlo jediné hluché místo, a tak i přes velice dobrou hru domácích jsme zřejmě po nejlepším výkonu v sezóně přesvědčivě zvítězili 3:0.

Ve druhém zápase se nám v prvním setu nepodařilo chytit začátek a hrát jsme začali v podstatě až po prvním technickém tajmu, kdy ovšem vedl soupeř už 2:8. Herně se nám sice potě povedlo srovnat krok, ale domácí již set nepustili a ujali se vedení 0:1. Na rozdíl od prvního zápasu chyběl zpočátku především příjem a jistota a razance na útoku. Od druhého setu však došlo zásluhou naší zlepšené a zejména přitvrzené hry k obratu. Naše bloky již nebyly tak úspěšné, zejména na handě se rozehrál k výbornému výkonu domácí univerzál, ale ostatní domácí útočníci přece jen cítili výrazný tlak a těžko hledali cesty k jejich překonání. Na útoku jsme se pak zásluhou zejména Ondry Trojánka vrátili k obvyklé razanci. Trpělivým a bojovným projevem jsme nakonec celý zápas dotáhli do vítězného konce 3:1.

Výsledky: VK Hronov – TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou 0:3 (-20,-20,-17) a 1:3 (20,-21,-22,-21)

Dvě výhry z Hronova jsou nad očekávání. Jestliže jiné roky v Jiráskově městě dochází při našich utkáních k zaslouženě dělbě bodů, tak letos jsou naše dvě tříbodová vítězství rovněž spravedlivá, a to i přes rozhodně dobrý a zejména volejbalový projev domácích. První zápas byl ve znamení naší herní lehkosti, druhý pak bojovnosti a vůle ve vítězství. Obojí se počítá, a tentokrát za šest bodů! V tabulce jsme zůstali druzí. Na čtvrtý Hronov jsme odskočili na nedostižných 16 bodů. Medaile z letošní sezóny je již tedy jistá! První velké Meziříčí ztratilo dva body s třetím Hradcem Králové, tím se jeho náskok na nás snížil na 6 bodů. Třetí Hradec Králové na nás ztrácí bodů 7. Do konce zbývají ještě tři kola, tedy šest zápasů. Situaci má ve svých rukou lídr soutěže, mladý kolektiv z Velkého Meziříčí, který se postupovými ambicemi netají a druhou nejvyšší soutěž by rád hrál. My máme ze všech tří vedoucích týmů nejlepší los a měli bychom tedy využít aktuálně rozdaných karet a zajistit si druhé místo, ale vše se ještě ukáže na palubovce …

Program 2. ligy dále pokračuje až za 14 dní. V domácí hale přivítáme první březnovou sobotu mužstvo z Mladé Boleslavi.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid