Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Štoky - ZR "A" 0:3 (-17,-20,-24) a 0:3 (-25,-22,-14) 12.02.2011 | Zápasy

K prvnímu zápasu finálové skupiny jsme odjížděli do naší „oblíbené“ tělocvičny ve Štokách. Jelikož jsme ve Štokách hráli naposledy v roce 2009 a cesta se pomalu vytratila z paměti, neponechali jsme nic náhodě, rovnoměrně rozdělili hráče do tří aut a každé auto vyrazilo jinou trasou. Jak se po půlhodince bezpečné jízdy ukázalo, všechny cesty nevedou do Říma, ale do Štoků.


Vše bylo jako při naší poslední návštěvě: akusticky dokonalá tělocvična vytopená na 15°C, dřevotřísková podlaha a ani místní tým v čele s matadorem Janem „Pavoukem“ Holcmanem nedoznal změn.
O našich dobrých výsledcích se povídá už po celém kraji a tak jsme v hledišti mohli napočítat 4 věrné fanoušky, což je dosavadní rekord venkovních utkání rozehrané sezony!

Do obou zápasů nastoupili Mouka na nahrávce, Kadlík senior, Míra a Ondra na smeči, Michal a Hugo na bloku, diagonálního hráče si střihl Ťupík a na liberu Peťa. Z lavičky notně povzbuzovali zraněním limitovaný Chlády s realizačním týmem. Do prvního zápasu jsme vstoupili zodpovědně a plně koncentrovaní, vědomi si důležitosti těchto utkání. Dál to byla klasika. Soupeře jsme drželi blokem, k tomu přidali dobrou obranu v poli, spolehlivě jsme útočili a celkem nám šel i servis. Konec prvního setu zpestřil domácí smečař cholerickým záchvatem, kdy po útoku do antény marně obviňoval rozhodčího z podjatosti a připískávání našemu mančaftu (jako bychom to potřebovali). Po změně stran si následně nasypal balon 4x pod nohy a jednou vyhodil smeč do autu. V čem byla chyba tentokrát, nám už nesdělil. V dalších dvou setech jsme drželi otěže zápasu pevně v našich rukou. Jediní hráči, kterým se dařilo skládat míče na naši stranu palubovky, byli oba házenkáři na středu sítě. Závěr prvního utkání si do rukou vzali bratři Kadlíci a ve smyslu „popustit a zaříznout“, nám zabrnkali na nervy, když proměnili až 8. mečbol.

V přestávce mezi zápasy jsme pěkně vymrzli a než jsme se dostali opět do provozní teploty, byla za námi půlka prvního setu. Nepříznivý stav jsme otočili a koncovku vydřeli. Druhý set byl vyrovnaný, ale koncovku jsme si pohlídali. Domácím se podařilo srovnat krok zlepšeným příjmem a následným lepším útokem. Třetí set jsme se vrátili k osvědčené taktice na servisu, a když domácím nevycházely už ani zalívky ze středu, nebylo o vítězi pochyb.

Na závěr bych připojil zajímavou statistiku mužstva Štoků. Jediným hráčem, kdo se v úspěšnosti útoku dostal nad 50% hranici, byl ulívající Jan Holcman. Smečaři i účko se pohybovali někde mezi 10-20% a s tím se vyhrát opravdu nedá.
Zapomenout nesmíme ani na Ťupíkův polařský výkon, který gradoval v posledním setu. Nicméně i on nakonec zjistil, že hlavou zeď neprorazíš !!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid