Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starším žákyním se sice nepodařilo v posledním turnaji sezóny vyhrát, ale i tak to byla povedená neděle 07.03.2022 | Zápasy

O komentář k turnaji a stručné shrnutí celé sezóny se postarala kapitánka Zojda Pelikánová. Krátký komentář doplnila i trenérka Martina Topinková.


Komentář Zojdy:
V neděli 6. března jsme vyrazily na náš poslední dvojzápas do Havlíčkova Brodu.
První zápas proti domácímu týmu se nepovedl podle našich představ a nepředvedly jsme volejbal, který umíme. Brod zaslouženě vyhrál 2:0.
Ve druhém zápase proti Bedřichovu to bylo lepší. Bohužel jsme soupeře pokaždé ze začátku setu nechaly utéct o více bodů, což se těžko stahovalo. Takže jsme také prohrály 2:0.

TJ Žďár nad Sázavou - Sokol Havlíčkův Brod 0:2 (-18,-16)
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Bedřichov 0:2 (-22,-20)

Celou sezónu bych zhodnotila velmi pozitivně. Přes řadu karantén a onemocnění jsme všechny zápasy zvládly dobře a dostaly jsme se až do finálové skupiny. Někdy se dařilo více a někdy méně, ale celkově jsme hrály velmi dobrý volejbal a u všech je vidět velké zlepšení. Nakonec jsme skončily na krásném 3. místě v kunkurenci 14 týmů a máme obrovskou radost. Myslím si, že za celý tým můžu poděkovat naší trenérce Marti, za to, že to s námi vydržela a naučila nás spoustu věcí. Také děkujeme našim divákům, za skvělou atmosféru na všech zápasech.

Komentář trenérky:
Nedělní turnaj asi Zojda zhodnotila naprosto přesně. V prvním zápase se nám moc nedařilo. Hodně jsme chybovaly na podání, v poli jsme byly statické a pomalé a na útoku nepřesvědčivé. V druhém zápase jsme se trochu zvedly, ale pořád nás trápilo podání. Jen Zojda a Marťa dokázaly soupeřky touto čiností potrápit a hru jim trochu znepříjemnit. Bohužel ani zlepšený výkon v poli a na útoku k výhře nestačil. A tak jsme obě utkání prohrály. Nejlepší výkon tak předvedli rodiče :), kteří nám neúnavně fandili stejně tak, jako v celé sezóně. Na atmosféru, kterou vytvořili fanoušci všech týmů asi nikdo z nás dlouho nezapomene!!!

A co říct k celé sezóně? Byla velmi, velmi náročná. Když byla loňská sezóna předčasně ukončena, říkala jsem si, že nás nemůže potkat nic horšího. Po pravdě ale přiznávám,že mě několikrát napadlo, že kdyby to letos někdo ukončil, bude to pro nás vysvobození. Úrazy, Covid, problémy se zajištěním testování a časté karantény nám znesnadňovaly trénování. Na zápasy jsme často jezdily v minimálním počtu 6 hráček. Kolikrát jsem ani v pátek na tréninku nevěděla, kdo v sobotu na zápas opravdu odjede..... Ale všechno zlé je zapomenuto.
A jak to všechno probíhalo? Soutěž měla 3 části. Nejprve bylo rozděleno 14 družstev do dvou skupin po 7, kde se utkaly turnajově každý s každým. Třetí místo po první části nám umožnilo bojovat mezi nejlepšími 7 týmy kraje Vysočina. I po druhé části nám patřilo 3 místo, které jsme si ve finálové skupině (v bojích o umístění) obhájily.
Jsem velmi ráda, že se nám konečně ve starších žákyních podařilo urvat medaili!!!

Závěrem bych chtěla poděkovat rodičům a všem fanouškům našeho družstva, kteří nás podporovali a hnali vpřed na každém turnaji. I vy máte na našem úspěchu svůj podíl!!!





Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid