Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně zkoušely na turnaji v Jihlavě nový herní systém 03.11.2013 | Zápasy

V neděli 3. listopadu proběhl 3. turnaj krajského přeboru starších žákyň. V sestavě našeho družstva tentokrát chyběly tradiční opory, sestry Mokričkovy, a také jsme na tomto turnaji zkoušeli nový herní systém s jednou nahrávačkou místo dosavadního systému 2 nahrávaček. Nový herní systém je třeba vstřebat, a přesto, že jsme jej zkoušeli na trénincích, projevilo se, že v zápase je to přece jen poněkud jiné a nemáme jej ještě zcela zažitý a zautomatizovaný.


Naším prvním soupeřem bylo družstvo Nového Veselí. Roli ústřední nahrávačky plnila Anička, na bloku byla Míša a Gabča, účko hrála Lenka a na smeči byla Verča s Niki, kterou pak v průběhu utkání vystřídala Kája. V tomto utkání nám bohužel zcela selhal příjem, nedařilo se nám vyrovnat s účinným podáním soupeře a navíc jsme dělali mnoho nevynucených chyb, takže jsme prohráli 0:2.

Ve 2. utkání proti Třebíči jsme byli již úspěšnější, dařilo se nám podání, dokázali jsme si připravit útok a soupeře poměrně snadno přehráli. Do tohoto utkání zasáhly také mladší hráčky (Romana a Eliška), které zase získaly další zkušenosti s šestkovým volejbalem.

V posledním utkání nás čekala Jihlava, která dosud neprohrála jediné utkání, a nebylo tomu jinak ani tentokrát. Střídali jsme velmi dobré okamžiky s hrubými nevynucenými chybami a soupeř nám svým bezchybným výkonem nedovolil uhrát v setu více jak 10 bodů.

Pozitivem určitě je, že se nám podařilo všechna 3 utkání odehrát na 1 nahrávačku. Anička zvládla roli ústřední nahrávačky velmi dobře, přestože náš příjem nebyl vůbec ideální. Z horšího příjmu vyplývaly samozřejmě také chyby na útoku, který jsme si nedokázali lépe připravit. Největší rozdíl mezi námi a ostatními družstvy byl ale ve hře v poli a v nasazení. Musíme se naučit hrát v poli koncentrovaně po celou dobu utkání, aktivně očekávat, že míč na nás může kdykoli a odkudkoli přiletět. Toto je společně s příjmem hlavní cíl, na který se nyní musíme zaměřit a začít jej na trénincích drilovat.

Další turnaj se uskuteční 17. listopadu v našem domácím prostředí. Zde budeme chtít určitě porazit jak Třebíč, tak i družstvo Nového Veselí, které se nyní dostalo na druhou příčku tabulky místo nás, a také se pokusíme uhrát s Jihlavou mnohem přijatelnější výsledek než nyní.

Sestava:
Gabča Pátková, Míša Janovská, Anička Nováková, Lenka Novotná, Verča Hájková, Niki Filipi, Kája Sekničková, Romča Čuhlová, Eliška Flídrová a Adéla Tomášková.

Výsledky našeho týmu:
Nové Veselí - Žďár nad Sázavou 2:0 (12,18)
Žďár nad Sázavou – Třebíč 2:0 (13,19)
Jihlava - Žďár nad Sázavou 2:0 (8,10)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid