Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně zahájily sezonu turnajem v Novém Veselí 14.10.2018 | Zápasy

O komentář se postaraly holky Topinkovi.


Komentář kapitánky Simči Topinkové:
Počáteční turnaj sezóny pořádali v Novém Veselí. První zápas jsme tedy hrály proti domácím hráčkám. Na hřiště jsme nastoupily plné odhodlání a chtíče po vítězství. To se však brzy změnilo. Po prvních úderech do míče jsme zapomněly všechno volejbalové,co umíme. Nedařil se příjem, tudíž nebyla šance ke krásné náhře, a tak se málokdy povedlo složit smeč. Po vybojovaném míči jsme nepodaly. Spadly jsme do soutěže stylu "kdo podá vyhraje". K volejbalu chvilkami ani nedošlo. A tak jsme zápas prohrály 0:3.

Po krátké pauze, sladké svačině od Beranů a uklidnění celého týmu v šatně jsme rozehrály druhý zápas proti VK Třebíč. Ten byl o něco lepší. Začalo se nám dařit na příjmu, nahrávačka si mohla vybrat komu nahraje a smeč jsme dokázaly složit na zem. Přitvrdily jsme i na podání. Tímto zápasem jsme si trochu zlepšily náladu a vyhrály 3:0.


Komentář trenérky:
První letošní turnaj odehrály starší žákyně v Novém Veselí. Odjížděly jsme odhodlané předvést hned na úvod sezony co nejlepší výkon.
Úvodní zápas jsme odehrály proti Veselí. Domácí, stejně jako my, postavili do začátku to nejsilnější, co měli. Nejprve to vypadalo, že se bude hrát docela pohledný volejbal. Bohužel první 4 výměny byly dlouhé, ale vždy s dobrým koncem pro soupeřky. Velice brzy jsme prohrávaly 1:8. A od té doby bylo asi po zápase. Veselí sice postupně vystřídalo, ale ani to nám nepomohlo k lepšímu výkonu. Snaha uspět nám natolik svázala nohy, že pro nás byl každý první míč nad naše síly. Evča na náhře dělala, co mohla, ale z nepodařených příjmů připravit míč na útok nebylo jednoduché. Bohužel v tomto zápase nebyla jediná činnost, která by nás podržela. Kupily jsme spoustu zbytečných chyb. Dnes jsme se nedokázaly opřít ani o podání. A tak nás čekala celkem jasná prohra 0:3.

V dalším zápase jsme bojovaly o 3 body proti Třebíči. Holky se oklepaly z nepovedeného prvního zápasu a nastoupily ve stejné sestavě. První set byl celou dobu velmi vyrovnaný. Holky hrály opatrně, ale zodpovědně. Vylepšily příjem, po kterém se konečně dalo zaútočit z jakéhokoliv postu. Jen to podání bylo stále loterií. V koncovce se nám povedlo soupeřkám utéct a první set tak vyhrát. V druhém setu jsme si hned v úvodu vytvořily náskok, postupně prostřídaly a dotáhly i tento set do vítězného konce. Set třetí jsme sice začaly velice špatně, prohrávaly jsme brzy 2:8, ale dokázaly jsme se vzchopit a v dramatické koncovce urvat vítězství. Pozitivem je, že do druhého zápasu zasáhly všechny hráčky.

Co říct na závěr? Dnes jsem se opět přesvědčila, že největší soupeřovou zbraní je naše hlava. Pokud si nezačneme věřit, nepůjde se silnějšími soupeři vyhrávat. Doufám, že v příštím kole přivezeme plný počet bodů.

Dík rodičům za podporu v hale a za kobližky!!! 


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid