Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně vstoupily do krajské soutěže vítězně 01.10.2023 | Zápasy

Ve velmi nezkušené sestavě odjely starší žákyně bojovat o body do Havlíčkova Brodu.


První říjnovou neděli zahájily starší žákyně krajský přebor turnajem v Havlíčkově Brodě, kde se utkaly s B týmem domácích, s Telčí a Pelhřimovem. Ze 17 hráček, které figurují na soupisce, mohlo jet pouze 9 hráček. Ostatní z důvodu úrazu, nemocí, dovolené a rodinné oslavy účast na turnaji odmítly. Do základní sestavy se tak dostalo hned 5 hráček, které dnes odehrály svůj vůbec první soutěžní zápas v životě. Přes počáteční nejistotu se díky podpoře čtyř zkušenějších hráček s touto situací popraly se ctí.

První zápas jsme odehrály proti Telči, což je nováček soutěže. Soupeřky byly také nezkušené a tak byl zápas z počátku velmi vyrovnaný. Utkání provázela zejména spousta chyb na podání a to z obou stran. My jsme se snažily celé utkání o pohledné volejbalové akce, které z počátku končily spíše naším neúspěchem, ale postupně se smečařky otrkávaly a tak se nám povedlo v obou setech zvítězit.

V druhém utkání jsme bojovaly proti Pelhřimovu. Hrál se velmi pohledný volejbal. V prvním setu jsme sice do půlky o pár bodů vedly, ale pak jsme znervózněly, udělaly pár zbytečných chyb a tak se radovaly z výhry soupeřky. Do druhého setu jsme nastoupily poměrně suverénně a vytvořily jsme si až 8 bodový náskok. Ale jak už je u nás zvykem, strach z vítězství nám svázal ruce a hlavně nohy a druhý set jsme vyhrály až v dramatické koncovce. Tiebreak byl jasnou záležitostí pro nás. Velmi dobře jsme podávaly a po slušném příjmu jsme dokázaly krásně útočit ze všech postů. Byl to moc hezký zápas z obou stran.

Před 3. zápasem přišla Verča s tím, že má migrénu a že nebude schopná utkání odehrát. A tak se na náhru proti domácím dostala Barča, která dnes zaskakovala na účku. Holky nastoupily do zápasu mírně opařené. V prvním setu se nám vůbec nedařilo přijmout podání a tak jsme velmi rychle prohrávaly. Ani následný zlepšený výkon nevedl k úspěchu. Druhý set byl dramatičtější. Z počátku jsme se přetahovaly o body a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Bohužel pár zmatků ve hře a ztráta odvahy a koncentrace v koncovce pomohla vyhrát holkám z Brodu.

Celkově bych chtěla holky moc pochválit. Odjely jsme dnes ve velmi "oslabené" sestavě, protože většina zkušených hráček zůstala doma, ale holky chytly svoji šanci za pačesy a přesvědčily mě, že chtějí hrát.

ZR - Telč 2:0 (23,17)
ZR - Pelhřimov 2:1 (-21,22,5)
ZR - HB B 0:2 (-13,-22)

Další turnaj odehrajeme 22.10. ve Světlé nad Sázavou. Před tím se ještě zúčastníme prvního kola ČP, které se koná 14.-15.10. Držte nám palce, ať se nám daří alespoň tak, jako dnes :)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid