Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně vstoupily do krajské soutěže vítězně 01.10.2023 | Zápasy

Ve velmi nezkušené sestavě odjely starší žákyně bojovat o body do Havlíčkova Brodu.


První říjnovou neděli zahájily starší žákyně krajský přebor turnajem v Havlíčkově Brodě, kde se utkaly s B týmem domácích, s Telčí a Pelhřimovem. Ze 17 hráček, které figurují na soupisce, mohlo jet pouze 9 hráček. Ostatní z důvodu úrazu, nemocí, dovolené a rodinné oslavy účast na turnaji odmítly. Do základní sestavy se tak dostalo hned 5 hráček, které dnes odehrály svůj vůbec první soutěžní zápas v životě. Přes počáteční nejistotu se díky podpoře čtyř zkušenějších hráček s touto situací popraly se ctí.

První zápas jsme odehrály proti Telči, což je nováček soutěže. Soupeřky byly také nezkušené a tak byl zápas z počátku velmi vyrovnaný. Utkání provázela zejména spousta chyb na podání a to z obou stran. My jsme se snažily celé utkání o pohledné volejbalové akce, které z počátku končily spíše naším neúspěchem, ale postupně se smečařky otrkávaly a tak se nám povedlo v obou setech zvítězit.

V druhém utkání jsme bojovaly proti Pelhřimovu. Hrál se velmi pohledný volejbal. V prvním setu jsme sice do půlky o pár bodů vedly, ale pak jsme znervózněly, udělaly pár zbytečných chyb a tak se radovaly z výhry soupeřky. Do druhého setu jsme nastoupily poměrně suverénně a vytvořily jsme si až 8 bodový náskok. Ale jak už je u nás zvykem, strach z vítězství nám svázal ruce a hlavně nohy a druhý set jsme vyhrály až v dramatické koncovce. Tiebreak byl jasnou záležitostí pro nás. Velmi dobře jsme podávaly a po slušném příjmu jsme dokázaly krásně útočit ze všech postů. Byl to moc hezký zápas z obou stran.

Před 3. zápasem přišla Verča s tím, že má migrénu a že nebude schopná utkání odehrát. A tak se na náhru proti domácím dostala Barča, která dnes zaskakovala na účku. Holky nastoupily do zápasu mírně opařené. V prvním setu se nám vůbec nedařilo přijmout podání a tak jsme velmi rychle prohrávaly. Ani následný zlepšený výkon nevedl k úspěchu. Druhý set byl dramatičtější. Z počátku jsme se přetahovaly o body a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Bohužel pár zmatků ve hře a ztráta odvahy a koncentrace v koncovce pomohla vyhrát holkám z Brodu.

Celkově bych chtěla holky moc pochválit. Odjely jsme dnes ve velmi "oslabené" sestavě, protože většina zkušených hráček zůstala doma, ale holky chytly svoji šanci za pačesy a přesvědčily mě, že chtějí hrát.

ZR - Telč 2:0 (23,17)
ZR - Pelhřimov 2:1 (-21,22,5)
ZR - HB B 0:2 (-13,-22)

Další turnaj odehrajeme 22.10. ve Světlé nad Sázavou. Před tím se ještě zúčastníme prvního kola ČP, které se koná 14.-15.10. Držte nám palce, ať se nám daří alespoň tak, jako dnes :)

Fotky k článku



 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid