Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně vstoupily do další části sezony vítězně 24.11.2019 | Zápasy

Komentář napsala smečařka Zuzka Limlová. O drobné postřehy ho doplnila trenérka Martina Topinková


Komentář Zuzky:
Starší žákyně se 24. 11. vydaly na cestu do Štoků, kde na ně čekali soupeři Sokol Havl. Brod a již zmíněné Štoky.
Prvně se hrálo se Štoky, kde jsme si úspěšně udrželi naši hru, a i s pár chybami vyhráli oba sety. Následoval Havlíčkův Brod, kde se nám moc nedařilo a tak jsme museli hrát tiebreak, ve kterém jsme naštěstí zvítězili.

Do prvního setu prvního zápasu jsme vyrazili s chutí, podle čehož hra i vypadala. Ze začátku se nám ale nedařilo podání, které často končilo v outech. První set nakonec skončil 25:21 pro nás a my mohli pokračovat s dobrou morálkou na další a zároveň poslední set se Štoky. Po skvělé pochvale od trenérky se nám chtělo hrát dvakrát tolik a i druhý set vyhráli. S podáním byly menší trable, sem tam se nepovedla smeč či příjem, ale výhra byla naše. Konečné skóre bylo 25:17 a my se mohli připravit na druhého soupeře.

Sestava: náhra - Evča, účko - Barča, blok - Kristýnka Seidlerová a Anetka, smeč - Anička a Zuzka L.

S Havlíčkovým Brodem jsme zápasili víc, než jsme měli. Nyní se trenérka rozhodla udělat rošádu, aby si mohli zahrát všichni a nezůstali sedět. Ze začátku to nevypadalo tak špatně, ale po chvilce se nám přestávalo dařit na příjmu, postupně i náhře a smečích, podání nebylo o nic lepší. Blížila se koncovka prvního setu a nám do pole napadalo 5 podání. I po střídání se nám nepodařilo první set zachránit. Na druhý set nastoupila sestava jako v prvním zápase, s pouhou výměnou nahrávaček. Set jsme vyhráli a čekal nás tiebreak. V tiebreaku to nejprve bylo velmi těsné, body byly stále stejné jako u soupeřů, avšak brzy přišlo na výměnu stran, ve stavu 8:7 pro soupeřky. Hned po výměně jsme opět začaly hrát naši hru, s vítězstvím 15:11.

Sestava: náhra - Simča (střídala Kristinka Sošková), účko - Zuzka Danihelková (střídala Bára), blok - Kristýnka, Verča (střídala Anetka), smeč - Zuzka L., Jolča (střídala Anička)

Žďár nad Sázavou - Štoky 2:0 (21,17)
Žďár nad Sázavou - Sokol HB 2:1 (-23,19,11)

Komentář trenérky:
Dnes jsme vstoupily do další části sezóny a odehrály první turnaj ze skupiny C. V této skupině nás čeká 8 týmů, které se po první části umístily na prvních čtyřech, respektive prvních pěti místech skupiny A a B. To znamená, že nyní budeme hrát velmi pěkný volejbal!!!

Já se dnes nebudu rozepisovat k jednotlivým utkáním, protože Zuzka to zvládla skvěle.

V této části nás čekají zápasy s velmi těžkými soupeři a naším cílem je, umístit se do 5. místa. Pokud se nám to nepovede, "spadneme" v další části ke "slabším" soupeřům. To znamená, že hráčky, které dostanou možnost hrát, musí na hřišti předvést své maximum.

Za dnešní výkon musím pochválit zejména Evču, která celý den skvěle podávala. Její jistá hra v poli a výborná náhra velmi pomohla k oběma dnešním výhrám. Více než standartní výkon předvedly Anička, Kristýnka Seidlerová, Zuzka L. i Simča. Milým překvapením pro mě byla dnes Anetka, která svou šanci hrát využila na 100%. A pochvalu dnes zaslouží i Bára.

Další turnaj nás čeká už příští neděli a to doma na ZŠ Palachova. Utkáme se s Novým Veselím a s Bedřichovem. Doufám, že opět urveme nějaké body!!!
Přijďte nás podpořit! :)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid