Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

I v Havlíčkově Brodě byly starší žákyně úspěšné 02.12.2018 | Zápasy

O hodnocení dnešního turnaje se postarala smečařka Zuzka Limlová a prozatím velmi spokojená trenérka Martina Topinková


Komentář Zuzky:
Na první neděli adventní 2.12. jsme jeli s odhodláním vyhrát do Havlíčkova Brodu. Rozhodně jsme tam nejeli zbytečně a vyhráli plný počet bodů.

Hned první zápas jsme hráli proti více volejbalovému týmu - Havlíčkovu Brodu. Jen když jsme se rozehrávali, tak bylo vidět, že soupeři mají silné smeče, podání a nebojí se přijímat. Zápas začal. Nehráli jsme nijak špatně, ale zároveň to nebylo nejlepší. Jelikož jsme byli hodně opatrní a báli se přehrát balón přes, brzo jsme první set prohráli. Chybou bylo, že jsme hráli každá samostatně, než jako tým. Pomocí motivace naší trenérky a sem-tam lavičky jsme se rozehráli a „urvali“ si zpět druhý set 25:20, při kterém na nás bylo vidět odhodlání zvítězit. Okamžitě jsme šli do dalšího setu a opět ne nadarmo. Vyhráli jsme a naši soupeři se začínali bát. To jsme vzali jako příležitost. Znovu jsme zvítězili s našimi triky, zkušenostmi a když byl poslední set, rozklepaní soupeři byli poraženi 3:1.

Spokojení jsme si na chvilku oddechli a poté pokračovali v dalším zápase proti Chotěboři. Chotěboř byla naprosto jiná úroveň, a tak si i lavička zahrála. První set jsme v klidu vyhráli 25:9 a šli spokojeně do dalšího setu. Bohužel, podcenili jsme našeho soupeře a polevili ve hře, kde jsme jen taktak udrželi vedení a vyhráli i druhý set - 25:20. Třetí set byl již opět na kolejích a Žďárská mašina na nich nevykolejila. Nakonec jsme vyhráli jako tým v obou případech.

Nakonec já i pár mých spoluhráček si začínáme myslet, že to je naše taktika. Prvně svým soupeřům ukážeme, že my jsme kořist a oni šelmy, ale pak jim vytřeme zrak s našimi zkušenostmi. Někdy jim je ukážeme brzy a vyhrajeme, ale někdy jim je ukážeme až moc pozdě a proto prohrajeme. Prostě a jednoduše, u nás je tradice, že otáčíme karty na poslední chvíli.

Komentář trenérky:

Dnes jsme vyrazily na další turnaj do Havlíčkova Brodu. V prvním zápase jsme nastoupily proti domácím hráčkám, které jsou velmi šikovné v poli, mají dobrý příjem, tvrdý útok i podání. Letos to byla naše první konfrontace a tak jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Do prvního setu jsme vlétly velmi odvážně. Anežky nepříjemné podání dělalo soupeřkám problém a tak jsme rychle vedly 4:0. Bohužel soupeřky hned srovnaly a my jsme začaly hrát ustrašeně. Dělal nám velký problém příjem jejich tvrdého podání a náš opatrný útok hrál do karet soupeřkám. Tak jsme tento set prohrály celkem jasně 14:25. Do dalšího setu jsem holkám "nařídila", aby byly sebevědomé na příjmu a odvážné v útoku. Holky mě poslechly a všechno dobře dopadlo. Hrál se velice pěkný a vyrovnaný volejbal, kdy jsme v koncovkách setů byly úspěšnější. Díky tomu jsme vyhrály 3:1

V druhém zápase nás čekaly holky z Chotěboře. První set byl jasnou záležitostí, celkem snadno jsme vyhrály 9:25. Druhý set se vyvíjel poměrně dramaticky. Soupeřky velice odvážně zvedaly naše tvrdé útoky, zejména od Elly, a nečekaně je vracely zpět na naši půlku. Ale díky zodpovědnému a chytrému výkonu jsme i přes prostřídání sestavy došly k vítězství 3:0

Jiskra Havlíčkův Brod - TJ Žďár nad Sázavou 1:3 (14,-20,-20,-22)
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Chotěboř 3:0 (9,20,11)

Sestava: náhra - Evča, blok - Anež, Kristýnka, smeč - Terka, Ella, Zuzka, účko - Simča, Anička P. a Lucka

A hodnocení závěrem? Dnešní turnaj prověřil holky ve všech herních činnostech. Uspěly jsme zejména díky tomu, že si Evča i při horším příjmu mohla vybrat, kdo jí složí míč na zem. Chválím všechny holky za předvedený výkon.

Za 14 dní jedeme do Třebíče, kde se porveme o další body s domácími a s Novým Veselím. Doufám, že nás podpoříte nejenom v hale, ale i kdekoliv jinde.
Děkujeme rodičům za dopravu, fandění a závěrečnou pochvalu a Johy za fotodokumentaci!!!



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid