Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně v Jihlavě získaly 1 bod 04.12.2016 | Zápasy

Komentář k utkáním starších žákyň v Jihlavě s domácím týmem a Bedřichovem napsala Aneta Havlíčková a trenérka Martina Topinková.


Komentář Aneta Havlíčkové:

Dnes jsme jely do Jihlavy s tím, že chceme urvat alespoň jeden bod. To se nám povedlo hned v 2. setu prvního zápasu, když jsme porazily Bedřichov. A tím to taky skončilo, i když to nebylo tak jednoznačné.

Náš boj o body jsme zahájily s Bedřichovem. První set jsme hrály dost špatně, no spíš jsme nehrály vůbec . Taky proto Martina do druhého setu vystřídala téměř všechny hráčky a druhý set jsme začaly mnohem lépe. Hrály jsme tak, jak to umíme a Bedřichov v druhém setu porazily. Třetí set hrála ta stejná sestava jako set předešlý , ale bohužel jsme ho vybojovat nedokázaly.

Naše soupeřky nebylo těžké porazit, měly jsme na ně!!! Sice nehrály vůbec špatně, ale to my taky ne! Dokonce bych řekla, že jsme občas hrály dobře a o míč se soupeřkami bojovaly. I přes naši snahu vyhrát nás domácí hráčky Jihlavy porazily 2:0 v obou zápasech.



Komentář Martiny Topinkové:

V neděli 4.12. jsme vyrazily do Jihlavy utkat se s Bedřichovem a domácí Demlovkou. Holky z Bedřichova jsou velice šikovné a při domácím setkání nás porazily, ale proti Jihlavě se nám už bodík vybojovat podařilo. Přály jsme si tento "úspěch" zopakovat.

První zápas pro nás začal velmi smolně. Při rozsmečování si Sára podvrtla kotník a hrát opravdu nemohla. Proto do 1. zápasu proti Bedřichovu nastoupila Soňa a Terka na náhře, Radka a Áňa na bloku a Klárka a Kája na smeči. Holkám jsem říkala, že nemají co ztratit. Hlavním úkolem bylo podat, nebát se příjmu a hýbat se v poli. Holky mi asi nerozuměly a dělaly všechno úplně obráceně. 1. set skončil hrůzostrašně 6:25.

A přišla řada na malé a nezkušené. Náhra - Johy, Simča, blok Aneta a Anežka a smeč Simča Nepejchalová a Kája. Soupeř také prostřídal. Naše "malé" toho využily a ani závěrečné prostřídání soupeřkám nepomohlo nám sebrat vytoužený bod. Výhra 24:26 byla naše. 3. set si zahrála stejná sestava. Soupeřky nasadily to nejsilnější, byly pozorné a přesnější. Nám se ani přes velkou snahu nepodařilo vyhrát a 3. set jsme prohrály 8:15.

Do 2. zápasu nastoupila opět "1. šestka". Holky hrály o poznání lépe, ale vždy nás zradilo podání. To byla naše slabina celý den. I když byly soupeřky hratelné, po spoustě zbytečných chyb z naší strany jsme prohrály 0:2 po setech 19:25, 18:25.

Ve 3. zápase se opět prostřídaly všechny hráčky. Z naší strany se hra zlepšila, ale chyby na podání nás stále srážely do kolen. Druhá prohra 0:2 za 30 min. byla na světě.

Poslední zápas bývá pro obě strany utrpením. Malá soustředěnost a únava se projeví na obou stranách. Přesto se v zápase střídaly pěkné volejbalové okamžiky se zbytečnými chybami. Ani tentokrát jsme neprolomily smůlu a prohrály jsme i poslední utkání 0:2.

No, a na závěr bych si přála, aby měla Sára kotník v pořádku. A Klárka aby byla zdravá, protože dnes odjela na zápas s bolestí v krku a vůbec to nechtěla přiznat. Tak snad už jsme si vybraly všechnu smůlu a zranění se nám budou vyhýbat a nalepí se na nás nějaká výhra :-)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid