Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně ukončily základní skupinu 1 výhrou 18.12.2016 | Zápasy

Starší žákyně odehrály v domácím prostředí poslední turnaj základní skupiny krajského přeboru. Komentář k utkání napsala trenérka Martina Topinková.


V neděli 18.12. měly starší žákyně poslední šanci vyhrát alespoň 1 zápas v základní skupině. Soupeřkami nám byly holky z Přibyslavi a z Nového Veselí. A jak to dopadlo?

K prvnímu zápasu proti Přibyslavi jsme nastoupily celkem odhodlaně urvat nějaké body. Řekly jsme si, že si budeme mluvit, budeme se hýbat, budeme se soustředit na příjem 1. míče a na podání. Asi mě holky zrovna poslouchaly, co jsem řekla, to udělaly. A výhry 2:1 byla na světě. 2 body za vyhrané utkání pro nás mají cenu zlata.

Jak skvěle to začalo, tak …... Nevím, co se stalo, ale najednou se vrátily ty staré starší žákyně a opět jsme se ploužily po hřišti, dávaly si přednost při hře, kazily jsme podání i příjem a na smeči jsme se bály smečovat. A hlavně jsme opět přestaly mluvit. A takto se vyhrávat v této soutěži nedá. Proto jsme ostatní utkání prohrály celkem hladce 3x 0:2.

Po této části soutěže jsme na posledním místě v tabulce. Myslím si, že holky mají volejbalově na víc, ale ony mají asi jiný názor. Třeba se to časem zlomí.

V další části budeme mít rovnocenné soupeřky a proto doufám, že uhrajeme více bodů a pocit radosti po vyhraném utkání zažijeme častěji. Ale k tomu je potřeba poctivě využít každé minuty na tréninku, abychom si zvedli sebevědomí a dokázaly jsme v zápase prodat to, co umíme.

Děkujeme rodičům za podporu v hale a za pomoc s dopravou na turnaje (i když ta někdy trochu skřípe).

Holky, těším se na další část sezóny, protože je stále o co bojovat. Doufám, že si zapamatujete výkon z prvního dnešního zápasu, protože po něm jsem měla chvíli pocit, že to má smysl. 

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid