Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žakyně si přivezly z nedělního kola v Bedřichově pouze 1 bod 13.11.2023 | Zápasy

3. kolo krajské soutěže starších žákyň v neděli12.11. uspořádalo družstvo TJ Sokol Bedřichov. Průběh zápasů stručně shrnula nahrávačka Verča Kočíková. Malé doplnění přidala trenérka Martina Topinková.


Komentář Verči:
V neděli 12.11. jsme odehrály další tři zápasy. První s domácím týmem – Bedřichov A, druhý s Havl. Brodem "A", a poslední s týmem Nové Veselí.

Všechny zápasy jsme bohužel prohrály a řekla bych, že náš hlavní problém bylo podání a příjem. Vyhrály jsme pouze jeden set (proti Brodu), a právě tím, že jsme podávaly, tím, že jsme se nebály, a často dávaly esa. Ale poté, v tie-breaku, jsme opět nepřijímaly (a nepodávaly) a soupeřky nám hned ze začátku daly "šnůru" asi čtyř podání a prohrály jsme ho. Také bych řekla, že každý náš první set byl katastrofický, nevím proč, možná protože jsme se ze začátku vždy bály soupeře, ale poté se "rozkoukaly" a rozehrály a druhé sety už vypadaly lépe. Taky si myslím, že kdybychom makaly celou dobu ve všech setech, určitě bychom získaly víc bodů.

Komentář trenérky:
V zápase proti Bedřichovu A jsme se v 1. setu dlouho hledaly. Hráčky Bedřichova velmi kvalitně podávaly a my jsme nejdřív nebyly schopné servis přijmout, když už se nám to povedlo, ulétla náhra nebo se nezadařil útok. Velmi rychle jsme prohrávaly 1:8. A i když jsme se postupně do zápasu dostávaly, nepamatuji si z tohoto setu jedinou pohlednou akci z naší strany. 2. set se vyvíjel úplně jinak, zlepšily jsme podání a dokázaly jsme Bedřichovačky dostat pod tlak. Bohužel v koncovce jsme ztratily odvahu a tak jsme prohrály nejtěsnějším možným výsledkem 23:25. Škoda, tento set bysme si zasloužily....

Jak už psala Verča, byl tento turnaj hlavně o podání. To se nejvíc projevilo v zápase proti Jiskře HB A. V 1. setu rozstřílely podáním holky nás, v druhém setu jsme jim to oplatily stejnou mincí. I skóre bylo v obou setech stejné. Do tiebreaku jsmu vstoupily opět 3 chybami na podání a tak nám soupeřky odskočily. Točilo se za stavu 4:8. Pak ale svými 4 nepříjemnými esy dotáhla skóre Zorka. A protože jsme v závěru 3. setu vytvořily více chyb než soupeřky, vítězství jsme nezískaly.

Poslední utkání proti Novému Veselí se vyvíjelo trochu jinak, než zápasy předchozí, ale opět rozhodovalo zejména podání a pak Nela na útoku. V 1. setu jsme soupeřky jen dotahovaly a nakonec jsme rády za 17 uhraných bodů. V setu druhém jsme naopak dlouho vedly, ale v koncovce jsme se opět zalekly a tak slibně rozehraný set opět ztratily. A znovu musím říct, že bysme si vítězství alespoň v tomto setu zasloužily. Tak snad příště. :)

Celkově musím říct, že naše výkonost jde nahoru, ale bohužel časté chvilky nesoustředěnosti a spousta zmatků z nedodržení systému vedou často k tomu, že i dobře rozehraný zápas prohrajeme o pár bodů. A pak nám chybí leadr, který by to v rozhodujících chvílích vzal na sebe.

TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Bedřichov A 0:2 (-12,-23)
TJ Jiskra Havlíčkův Brod z.s. "A" - TJ Žďár nad Sázavou 2:1 (8,-8,11)
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 0:2 (-17,-23)

Příští víkend jedeme na další kolo českého poháru. Doufám, že seženeme ještě jednoho řidiče, aby nás mohlo jet alespoň 11.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid