Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žakyně si přivezly z nedělního kola v Bedřichově pouze 1 bod 13.11.2023 | Zápasy

3. kolo krajské soutěže starších žákyň v neděli12.11. uspořádalo družstvo TJ Sokol Bedřichov. Průběh zápasů stručně shrnula nahrávačka Verča Kočíková. Malé doplnění přidala trenérka Martina Topinková.


Komentář Verči:
V neděli 12.11. jsme odehrály další tři zápasy. První s domácím týmem – Bedřichov A, druhý s Havl. Brodem "A", a poslední s týmem Nové Veselí.

Všechny zápasy jsme bohužel prohrály a řekla bych, že náš hlavní problém bylo podání a příjem. Vyhrály jsme pouze jeden set (proti Brodu), a právě tím, že jsme podávaly, tím, že jsme se nebály, a často dávaly esa. Ale poté, v tie-breaku, jsme opět nepřijímaly (a nepodávaly) a soupeřky nám hned ze začátku daly "šnůru" asi čtyř podání a prohrály jsme ho. Také bych řekla, že každý náš první set byl katastrofický, nevím proč, možná protože jsme se ze začátku vždy bály soupeře, ale poté se "rozkoukaly" a rozehrály a druhé sety už vypadaly lépe. Taky si myslím, že kdybychom makaly celou dobu ve všech setech, určitě bychom získaly víc bodů.

Komentář trenérky:
V zápase proti Bedřichovu A jsme se v 1. setu dlouho hledaly. Hráčky Bedřichova velmi kvalitně podávaly a my jsme nejdřív nebyly schopné servis přijmout, když už se nám to povedlo, ulétla náhra nebo se nezadařil útok. Velmi rychle jsme prohrávaly 1:8. A i když jsme se postupně do zápasu dostávaly, nepamatuji si z tohoto setu jedinou pohlednou akci z naší strany. 2. set se vyvíjel úplně jinak, zlepšily jsme podání a dokázaly jsme Bedřichovačky dostat pod tlak. Bohužel v koncovce jsme ztratily odvahu a tak jsme prohrály nejtěsnějším možným výsledkem 23:25. Škoda, tento set bysme si zasloužily....

Jak už psala Verča, byl tento turnaj hlavně o podání. To se nejvíc projevilo v zápase proti Jiskře HB A. V 1. setu rozstřílely podáním holky nás, v druhém setu jsme jim to oplatily stejnou mincí. I skóre bylo v obou setech stejné. Do tiebreaku jsmu vstoupily opět 3 chybami na podání a tak nám soupeřky odskočily. Točilo se za stavu 4:8. Pak ale svými 4 nepříjemnými esy dotáhla skóre Zorka. A protože jsme v závěru 3. setu vytvořily více chyb než soupeřky, vítězství jsme nezískaly.

Poslední utkání proti Novému Veselí se vyvíjelo trochu jinak, než zápasy předchozí, ale opět rozhodovalo zejména podání a pak Nela na útoku. V 1. setu jsme soupeřky jen dotahovaly a nakonec jsme rády za 17 uhraných bodů. V setu druhém jsme naopak dlouho vedly, ale v koncovce jsme se opět zalekly a tak slibně rozehraný set opět ztratily. A znovu musím říct, že bysme si vítězství alespoň v tomto setu zasloužily. Tak snad příště. :)

Celkově musím říct, že naše výkonost jde nahoru, ale bohužel časté chvilky nesoustředěnosti a spousta zmatků z nedodržení systému vedou často k tomu, že i dobře rozehraný zápas prohrajeme o pár bodů. A pak nám chybí leadr, který by to v rozhodujících chvílích vzal na sebe.

TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Bedřichov A 0:2 (-12,-23)
TJ Jiskra Havlíčkův Brod z.s. "A" - TJ Žďár nad Sázavou 2:1 (8,-8,11)
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 0:2 (-17,-23)

Příští víkend jedeme na další kolo českého poháru. Doufám, že seženeme ještě jednoho řidiče, aby nás mohlo jet alespoň 11.

Fotky k článku



 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid