Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně se představily poprvé v domácím prostředí 17.11.2013 | Zápasy

V neděli 17. listopadu se poprvé v letošní sezoně domácím diváků představilo v tělocvičně ZŠ Palachova družstvo starších žákyň, když v rámci krajského přeboru hostilo družstva Nového Veselí, Třebíče a Jihlavy. Před zápasy jsme si stanovili cíl, že využijeme domácího prostředí a pokusíme se tentokrát porazit Nové Veselí, s nímž jsme dosud měli zápornou bilanci, a pokusíme se potrápit suverénní Jihlavu, která dosud neztratila v soutěži ani jediný set.


Hned úvodní utkání s Novým Veselím přineslo velmi dobrý volejbal s výbornými výkony na obou stranách sítě. Nastoupili jsme v sestavě s Míšou a Bárou na bloku, na smeči byla Lenka s Verčou a na nahrávce Klára s Aničkou. Od začátku utkání se nám dařilo výborně podávat, takže soupeř nemohl útočit a naopak my jsme si dokázali po dobrém příjmu připravit kvalitní útok. Výborně smečovaly jak obě blokařky, tak i na pozici smečařky Verča. Za stavu 17:8 v náš prospěch došlo ale ke zranění Veroniky, kterou tak musela vystřídat Niki, a je třeba říci, že si vedla také výborně. První set jsme výborným kolektivním výkonem dovedli do konce v poměru 25:15. Druhý set byl velmi vyrovnaný, oba týmy se střídaly ve vedení a kvůli několika chybám v koncovce jsme prohráli těsně 22:25. Do 3. setu se na smeč opět vrátila Verča. Začátek setu nám kvůli dobrému podání soupeře utekl, a tak jsme museli dotahovat nepříznivý stav 5:9. Pak se nám ale dařilo kvalitně přihrát i útočit, což společně s dobrou obranou na síti i v poli přineslo obrat. Ujali jsme se vedení 13:12, ale soupeři se podařilo srovnat až na 14:14. V dramatické koncovce jsme ale prokázali větší bojovnost a urvali vítězství 16:14. Po celou dobu nás skvěle povzbuzovali naši fanoušci, kteří v tělocvičně vytvořili skvělou atmosféru a byli naším 7. hráčem, za což jim patří veliký dík. Náš výkon byl velmi dobrý a vítězství jsme si po hodinu trvající bitvě právem zasloužili.

Druhým soupeřem byl tým Třebíče. S tímto týmem tradičně získáváme snadné vítězství a dostávají v něm příležitost i mladší hráčky (Eliška, Romana a Kája), aby nasbíraly volejbalové zkušenosti. Stalo se ale bohužel to, že po lehce vyhraném 1. setu (25:11) jsme polevili a prohráli 2. set v koncovce 22:25. Ve 3. setu na nás padla klasická „deka“ a nedařilo se vůbec nic, čehož nadšeně hrající Třebíč, která díky kvalitnímu podání a našim chybám uhrála 3.set v poměru 15:9. Euforii po skvělém výkonu s Novým Veselím vystřídalo rozčarování z tohoto matného výkonu.

Řekli jsme si, že toto prostě musíme odčinit dobrým výkonem proti Jihlavě a povedlo se. Utkání s lídrem soutěže sice skončilo naší prohrou 0:2 (sety 18:25 a 22:25), ale předvedli jsme dosud náš nejlepší výkon a donutili soupeře, aby předvedl maximum. Dařilo se nám zejména velmi dobře podávat, což společně s dobrou obranou na síti i v poli bylo základem našeho kvalitního výkonu. V závěru obou setů se projevila větší herní zkušenost a vyzrálost jihlavského týmu, ale za náš výkon jsme se rozhodně stydět nemuseli, což ocenili jak přítomní diváci, tak po konci utkání i jihlavský trenér.

Bodově to určitě mohlo být lepší (zápas s Třebíčí jsme prohrát určitě neměli), ale výkon v obou ostatních zápasech je třeba hodnotit jako výborný. Velkým pozitivem byl zejména bojovný výkon, snaha hrát za každého stavu a vybojování mnoha zdánlivě ztracených míčů, které skončily naším bodem. Na začátku minulého týdne jsem dal všem hráčkám seznam asi 30 volejbalových prvků, na kterých musíme pracovat, abychom se posunuli volejbalově kupředu. Dovolím si tvrdit, že dnes se nám z tohoto seznamu hodně věcí povedlo smazat. Podali jsme kolektivní výkon, ale přesto bych chtěl vyzdvihnout výkon několika jedinců. Zejména Míši, která nejen skvěle utočila středem, ale také dokázala v důležitých chvílích zablokovat útoky soupeře. Skvělý výkon podala Bára, což není nic překvapivého, ale nebylo to na postu smečařky, ale na bloku, kde výborně nahradila nemocnou Gábinu. Třetím, koho chci pochválit, je Verča. Verča dokázala, že je výbornou smečařkou a dokázala uhrát body z těžkých pozic . Dnes se jí dařilo nejen na útoku, ale také k tomu přidala výborné podání a dobrý příjem. Obě nahrávačky patří tradičně k oporám týmu a dnes to opět prokázaly.

Jsme moc rád, že jsme doma prokázali, že volejbal hrát umíme a prezentovali jsme se velmi dobrým, bojovným výkonem. Bohužel jsme nezvládli zápas s relativně lehkým soupeřem z Třebíče, toto se však stává i mnohem vyzrálejším týmům. Pokud ale toto pomineme, podali jsme zcela jistě nejlepší výkon letošní sezóny, který je velkým příslibem do budoucna a myslím si, že máme opravdu na čem stavět.

Přehled výsledků:
TJ Sokol Nové Veselí - TJ Žďár nad Sázavou 1:2 (15:25, 25:22, 14:16)
TJ Žďár nad Sázavou – VK Třebíč 1:2 (25:11, 21:25, 9:15)
ŠSK Demlova Jihlava - TJ Žďár nad Sázavou 2:0 (25:18, 25:22)
TJ Sokol Nové Veselí - ŠSK Demlova Jihlava 0:2 (-18,-12)
VK Třebíč - TJ Sokol Nové Veselí 0:2 (-17,-21)

Autor článku: Vesy

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid