Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně doma získaly jen 3 body a klesly na 2.příčku 09.11.2014 | Zápasy

Starší žákyně v neděli 9. listopadu hostily doma jako vedoucí celek tabulky Třebíč, Náměšť a Nové Veselí.


Již předem bylo jasné, že to bude velmi těžké, protože jsme v sestavě postrádali 2 stabilní hráčky, a to Báru s Klárou. Toto nás domutilo nastoupit ve velmi improvizované sestavě, kde se role 2. nahrávačky společně s Kájou poprvé ujala Tereza a vedla si na této pozici velmi dobře. Na smeči byla Niky a Eliška, blok hrála Verča a Romana.

Hned v prvním utkání s Třebíčí se naplno projevilo, že nejsme sehraní a že nám chybí tahouni týmu. Začátek byl dobrý, Kája na podání získala 4bodový náskok, ale pak se dostal na podání soupeř a začaly naše problémy s příjmem. Vázla komunikace na přihrávce, dávali jsme si přednost, čekali jsme, kdo bude míč hrát, dělali mnoho nevynucených chyb v poli i na útoku, což vedlo k tomu, že méně chybující soupeř vyhrál set nejtěsnějším poměrem 25:23. Druhý set byl v podobném duchu, chyběla bojovnost, pokračovalo množství chyb, a tak nás Třebíč zaslouženě porazila i ve druhém setu 25:19 a celkově 2:0. V tomto utkání odehrála své jen Kája, která byla jistá na podání i náhře, ostatní zkušenější hráčky bohužel nedokázaly převzít odpovědnost a zapadly do průměru.

Ve druhém zápasu jsme s Náměští hráli již mnohem lépe, zlepšily se všechny herní činnosti a zejména kvalitní podání a dobrý příjem s následným bodovým útokem nás dovedl k hladké výhře 25:6 a 25:15. Ještě důležitější než výhra byl fakt, že do tohoto utkání zasáhlo všech 10 hráček. Kromě Ádi s Májou, které už mají něco odehráno, nastoupily na několik výměn také Kája Pátková a Klára Jagošová, pro které to bylo jejich vůbec 1. utkání v šestkovém volejbalu.

V posledním utkání nás čekal tým Nového Veselí, který byl proti nám vzhledem k naší sestavě jasným favoritem. Vstup do utkání se nám povedl, když opět Kája výborně podávala a získala nám 4bodový náskok. Pak se ale opět projevila zkušenost soupeře a náš slabší příjem, takže soupeř vývoj otočil. Hrál se bojovný a velmi pohledný volejbal, ale naše bojovnost soupeřila s technikou a sílou Veselaček. Soupeř zaslouženě vyhrál po setch 25:15 a 25:16 celý zápas 2:0, ale náš výkon byl opravdu dobrý a přinesl nám cenné zkušenosti. V tomto zápase zaslouží pochvalu všechny hráčky, ale velmi dobrý výkon podala na útoku Verča a skvělou bojovnost v poli prokázala Romča. O jistotě a přehledu Káji na nahrávce se již není třeba podrobněji zmiňovat.

Prohra s Třebíčí určitě mrzí, ale byla to nutná daň za naši nesehranost a nezkušenost. Zkušenější hráčky by se měly více a aktivněji do hry zapojit, omezit na minimum nevynucené chyby a podržet tým v situacích, kdy se nedaří (zejména na příjmu).

Na závěr několik poznámek ke všem hráčkám a jejich výkonu jako celku. Kapitánka Romča byla v 1. zápase velmi nervózní, moc chtěla, ale dělala často nevynucené chyby. V dalších utkáních šel její výkon nahoru a zejména v poli a na útoku pak byla velkou oporou. Verča prokázala své kvality na útoku a na podání, ale ještě má rezervy na příjmu a zejména ve hře v poli. Přesto, že je smečařkou, post blokařky zvládla dobře. Kája je tradiční jistotou a stává se z ní velmi dobrá nahrávačka, její volejbalový vývoj pozitivně ocenili i přítomní volejbaloví znalci. Tereza prožila premiéru jako nahrávačka, odnahrávala všechna utkání, a to velmi dobře. Pokud uvážíme, že při své premiéře dokázala nahrávat jak na kůl, tak i středem sítě, je nutné jenom chválit. Rezervy jsou samozřejmě ve čtení hry a zkušenostech, ale to chce čas a mnoho dalších utkání. Niky s Eliškou podaly průměrný výkon, dobré okamžiky se střídaly s horšími, rezervy mají zejména v příjmu a hře v poli, na útoku byl jejich výkon dobrý. Áďa odehrála cca 1,5 setu a získal další zkušenosti, dařilo se jí zejména na podání, kde získala 3 body v řadě. Také Mája zasáhla do utkání 2krát na půl setu a v utkání s Náměští ukončila set úspěšnou smečí. Klára Jagošová a Kája Pátková byly s týmem na utkání poprvé a zapojily se do utkání jen na několik míčů, ale i tak to pro ně byla obrovská zkušenost, protože s volejbalem v šestkové podobě teprve začínají a mají tak za sebou 1. ostrý start v soutěži.

Poslední turnaj základní skupiny se odehraje 23. listopadu v Novém Veselí a my budeme určitě chtít uspět a přivézt do Žďáru plný počet bodů za 3 výhry.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid