Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně bojují v turnajích O pohár města Velká Bíteš 09.04.2024 | Zápasy

Komentář napsala trenérka Martina Topinková


Starším žákyním sice sezóna skončila, ale aby nebyla herní pauza tak dlouhá, přihlásily jsme se do turnaje O pohár města Velká Bíteš. V prvních třech kolech se postupně potkáme s pěti týmy z krajského přeboru. Poslední turnaj bude finálový, kde se bude bojovat o konečné umístění. V každém zápase hrajeme na tři hrané sety. Naším hlavním cílem je, vyzkoušet si v ostrých zápasech "bezestrachu" vše, co se učíme na tréninku a také chceme zapojit do zápasů hráčky, které se v sezóně do hry tak často nedostaly . Dalším cílem je udržet pozornost v každém setu od začátku až do konce, což je pro nás asi ten nejtěžší úkol. A pak, každá hráčka dnes dostala svůj "osobní" úkol, který se holkám více či méně dařilo splnit.
V neděli 7.4. jsme 2. kolo pořádali u nás v hale Na Bouchalkách.

Do prvního zápasu jsme nastoupily velmi špatně proti Velké Bíteši. Z počátku to byla z naší strany jen přehlídka hrubých chyb ve všech herních činnostech a u některých hráček chyběla odvaha odehrát hlavně první míč. Ani podání nás zatím nepodrželo. A tak si houževnaté soupeřky s naší velkou pomocí došly pro vítězství v prvním setu. Ale jak už jsem psala víš, každá hráčka měla nastavený "svůj úkol" a když je od druhého setu holky začaly plnit, naše hra se zlepšila a další 2 sety jme dokázaly vyhrát.
ZR - TJ Spartak velká Bíteš 2:1 (-22,28,17)

Asi v 10:30 jsme nastoupily k přátelskému utkání proti Chotěboři. Tentokrát dostaly šanci hlavně "ty mladé" a nové hráčky. Svoji premiéru zvládla Anička Zbořilová. Oba sety jsme tentokrát vyhrály. Musím vyzvednout několik krásných výměn zejména ve druhém setu.

V posledním zápase nás čekaly soupeřky z Třebíče. V tomto utkání se blýskla na podání Ellen, která svoji naskočenou plachtou protihráčky hodně potrápila. Vlastně po celou dobu utkání jsme dobře podávaly a hlavně jsme udržely pozornost při hře v poli, a to se nám vyplatilo i na útoku. Výsledkem bylo naše vítězství ve všech třech setech.
ZR - Třebíč 3:0 (10,12,14)

Zhodnocení na závěr.
Po strašném prvním setu začaly holky fungovat tak, jak bych si představovala. Cíle, které jsme si pro první turnaj nastavily, holky podle mě, splnily. Do zápasů se zapojily všechny hráčky rovným dílem. Věřím, že se nám nabyté zkušenosti budou v budoucnu hodit. :-)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid