Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně bodovaly na prvním turnaji 2. části KP 08.01.2024 | Zápasy

Komentář dnes napsala Adélka Šenkýřová, která hraje na postu libera


První lednovou neděli jsme se staršími žákyněmi zahájili 2. část krajského přeboru turnajem v Havlíčkově Brodě. Kromě pořádajícího A - týmu Havlíčkova Brodu nás čekal i Brodský tým B a Třebíč.
Naše výkony byly proměnlivé. Chvílemi jsme předváděli velmi pohledný volejbal plný krásných výměn, chvílemi opět rozhodoval jen servis a příjem. Bohužel v některých setech jsme předvedli dost zmatků, které nám zabránily uhrát lepší výsledek. I tak jsme se ziskem 4 bodů spokojené. Velkým pozitivem je, že se do zápasů zapojily postupně všechny hráčky.

Stručný komentář Adélky:
V neděli 7.ledna jsme vyrazili do Havlíčkova Brodu. Do prvního zápasu proti Třebíči, jsme nastoupily nejistě. V prvním setu to nebylo tak hrozné, ale v druhém se nedokázalo přijmout a zaškodit na podání. Soupeřky nebyly o moc lepší než my, ale díky našim chybám sety vyhrály.
ZR - Třebíč 0:2 (-20,-12)

Druhý zapas byl proti Brodu „A”. Do prvního setu jsme prostřídali a zase jsme byly nejisté. Byl opět problém na příjmu, což vedlo k tomu, že se nesmečovalo. Brod zvítězil pouze našimi chybami. Do druhého setu jsme nastoupily s tím, že chceme vyhrát. Dokázaly jsme přijmout a bojovat o míče. Konečně jsme se dostaly do naší hry. Zaslouženě jsme druhý set vyhrály. Ve třetím setu se hrálo stejně, jako v druhém. Bohužel soupeřky měly tvrdé smeče a podání, díky čemu vyhrály.
ZR - HB A 1:2 (14,-22,-9)

Poslední zápas proti Brodu „B” začal tak, že nám soupeřky utekly tak o pět bodů. Ale naštěstí jsme se opět dokázaly dostat do naší hry, soupeřky dohnat a zvítězit nad nimi. V druhém setu jsme dokázaly přijmout a hlavně zaškodit na podání. Díky Nelly šňůře asi deseti podání, jsme soupeřky znejistili a vyhrály nad nimi.
ZR - HB B 2:0 (21,14)

Sestava: náhra - Verča, Ellen, blok - Kája, Aga, Simča, Vali, smeč - Maruška, Nela, Nella, Natálka, účko - Niki, Zorka a libero - Adélka

Další turnaj nás čeká už příští neděli a to v Jihlavě. Doufám, že opět zabojujeme o body :)


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid