Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žáci získali v Třebíči tři body 18.01.2015 | Zápasy

Žďárské naděje se v brzkých ranních hodinách vydaly do Třebíče poměřit síly s družstvy Velkého Meziříčí, Jihlavy a Havlíčkova Brodu. I přes nepříjemné vstávání jsme se sešli v plném počtu včas a mohli vyrazit bojovat o další body do tabulky KP starších žáků.


Na rozdíl od předchozích dvou turnajů jsme jeli v plné sestavě. Proto jsme domů rozhodně nechtěli přijet s prázdnou.

ZR – Velmez 0:2
Jako vždy nás na začátek čekal nejtěžší soupeř. Tentokrát jsme však s Meziříčím od úvodu drželi tempo. Slušně jsme se vyrovnali s nepříjemným podáním soupeře a sami naopak přidali obětavou hru v poli a důrazné útoky na síti. Za zmínku především stojí výkon Adama Peňáze, který pomalu přebírá roli hlavního útočníka a především v druhém setu se mu dařilo skládat. Již tradičně soupeři zle zatápěl svou plachtou Vašek Parcl. Přestože jsme odcházeli poraženi, bylo to se zvednutou hlavou.

ZR – Jihlava 0:2
To druhý zápas už byla jiná písnička. Bohužel se nám nepodařilo navázat na podařený výkon z prvního zápasu. Nedokázali jsme si připravit útok a ani na podání se nám nijak zvlášť nedařilo. Za předvedený výkon jsme si vyhrát nezasloužili!

ZR – Havl. Brod 2:0
V posledním zápase jsme poměřili síly s týmem Havl. Brodu. Přesto, že výkon v prvním setu nebyl zcela ideální, podařilo se nám soupeře v koncovce udolat. Ocenil bych především to, že ani za nepříznivého stavu 21:24 jsme nic nevzdali a set vybojovali. Ve druhém setu už jsme měli hru více pod kontrolou a jasně jsme zvítězili.

Co říci závěrem? Nejlepší volejbal jsme klasicky předváděli proti nejsilnějšímu týmu Velkého Meziříčí. Podařilo se nám vybojovat několik těžkých míčů, tvrdě zasmečovat. Zatím se však ještě nedokážeme oprostit od kupení chyb. Často se nám stává, že na každou chybu nabalíme tři další, což nás psychicky hodně sráží a ještě nejsme natolik zkušení, abychom se z takové situace dokázali dostat. Tím tak prakticky ztrácíme šanci na dobrý výsledek. Chtěl bych ocenit výkon střídajících hráčů Davida Havlíčka a Kuby Humlíčka, kteří týmu dokázali pomoci svým podáním.

Sestava: Kuba A., Luboš, Dan P., Vašek, Dan L., Adam, Radek, Kuba H., Švomík, Michal, David

Velké díky Augustinovým a panu Havlíčkovi za pomoc s dopravou!!!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid