Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žáci vybojovali postup do vyšší skupiny 13.12.2015 | Zápasy

Starší žáci měli v neděli 13.12. na programu další kolo krajského přeboru. Na základě výsledků z minulého turnaje sestoupili do nižší skupiny. Tentokrát se tudíž utkali s týmem KCTM Vysočina a domácími Hrotovicemi.


Po malých navigačních peripetiích dorazila celá sestava včas do Hrotovic a mohla se s chutí pustit do turnaje. Jednoznačným cílem bylo čtyřikrát zvítězit a vrátit se do vyšší skupiny, kde můžeme měřit síly se silnějšími družstvy.

Nemá cenu rozepisovat jednotlivá utkání. Obraz hry byl po celý den téměř totožný. Pokud jsme drželi pozornost na dostatečné úrovni, volejbalově jsme obě družstva přehrávali. Z herních činností se nám dařilo především podání. Naopak jsme se potýkali s přihrávkou míče zadarmo. Oba soupeři nám dali nesčetně příležitostí si připravit útok, ale to se nám především v posledních dvou utkáních nedařilo.

I přes trápení v posledních dvou zápasech se nám podařilo čtyřikrát zvítězit a postoupit tedy zpět do vyšší skupiny. Ale s výkonem z posledního utkání rozhodně nemůžeme být spokojeni. Turnaj nám ukázal, že přihrávka je stále naše slabé místo a proto se na ni musíme v tréninku zaměřit. Pozitivně můžeme hodnotit první dva zápasy. V těchto zápasech jsme dokázali soupeře v klidu přehrát a nedopustit žádné drama. Tahouny týmu byli Radek Pohanka a Honza Bartoň. Turnaj odhalil naše slabé stránky – přihrávka míče zadarmo a malá soustředěnost, ukázal však i pozitiva – tým se sehrává, funguje povzbuzování, částečně se zlepšila přihrávka míče zadarmo (ve chvílích, kde jsme pozorní), zapojují se i hráči ze střídačky.

Pokud v dalším turnaji navážeme na pozitivní věci dnešního výkonu, můžeme být silnějším týmům vyrovnaným soupeřem. Pokud ne, budeme se trápit i s těmi slabšími!

ZR – KCTM Vysočina 2:0, 2:0
ZR – Hrotovice 2:0, 2:0

Sestava: Radek Pohanka, Luboš Augustin, Kuba Humlíček, Honza Bartoň, Dan Lojek, Ondra Švoma, Filip Mička, David Havlíček, Pepa Topinka, Athanasios Bantianidis

Velký dík patří volejbalové rodině Topinkových za výpomoc s dopravou na turnaj. Zpětně bych také chtěl poděkovat za dopravu panu Havlíčkovi, Augustinovi a Němcovi za minulé turnaje!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid