Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žáci si na domácím turnaji připsali jedno vítězství 05.11.2014 | Zápasy

Po nepříliš vydařeném turnaji v Třebíči si chtěli starší žáci zlepšit reputaci na domácím turnaji ve Žďáře nad Sázavou.


Na úvod bych rád vyzdvihl fakt, že jsme se na domácí turnaj sešli v plném počtu patnácti hráčů a dvou trenérů!

ZR – Velmez 0:2
Jak už jsme si zvyklí, prvním soupeřem našeho družstva bývá tým z Velkého Meziříčí, kterému patří suverénně první příčka. Přesto, že jsme proti Velmezu ještě nezískali ani bod, náš výkon v těchto zápasech nebývá špatný. A i tentokrát to na začátku vypadalo na vyrovnanou bitvu. Dařilo se nám na podání a nebáli jsme se útočit. Postupně se však sebedůvěra a odvaha z naší strany úplně vytratila a Velmez v celku jasně vyhrál oba sety. Především druhý set byl z naší strany odevzdaný a bez chuti hrát volejbal.

ZR – Havlíčkův Brod 0:2
Po pauze jsme se utkali s týmem Havlíčkova Brodu. I v tomto zápase jsme od začátku tahali za kratší konec. Přesto, že snaha se nám nedala upřít, nedařilo se nám psychicky se dostat nad soupeře. Z obou setů jsme tak odešli poražení. Nutno také říct, že tým Havlíčkova Brodu se lepší každým turnajem a tentokrát dokonce málem porazil i Velmez.

ZR – Jihlava 2:1
Poslední šanci na body jsme si však už mezi prsty nenechali protéct. Vítězství 2:1 se sice rodilo těžce, na rozdíl od předchozích zápasů však byla na naší straně vidět bojovnost a chuť hrát.

S výkony v prvních dvou zápasech nemůžeme být spokojení. Hlavní problémem v naší hře zůstává nedostatečná komunikace, ze které potom pramení nesmyslné chyby. Zapracovat také musíme na vlastních hlavách. Volejbal už hrajme dlouho a měli bychom si věřit a cpát se do balonů. Zápas s Jihlavou jasně dokázal, že volejbal už hrát umíme! Svoji premiéru v soutěži si odbyli další dva hráči – Kuba Humlíček a Athanasios Bantianidis!

Závěrem bych rád poděkoval všem, kteří si našli v neděli cestu na 5. ZŠ a přišli nás podpořit. Tělocvična byla zaplněná na všechny zápasy. Velký dík také patří žákyním, kadetkám a kadetům, kteří kromě fandění ještě zvládli zapisovat.

Sestava:
Vašek Parcl, Dan Pavlík, Adam Peňáz, Kuba Augustin, Luboš Augustin, Radek Pohanka, Dan Lojek, Ondra Sýkora, Filip Mička, Kuba Humlíček, David Havlíček, Honza Bartoň, Athanasios Bantianidis, Ondra Švoma, Michal Vago

Trenéři: Jiří Moučka, Petr Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid