Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žáci nezopakovali úspěch z minulého turnaje 19.10.2014 | Zápasy

V dalším kole krajského přeboru vyrazili žáci obhajovat druhé místo na turnaj do Třebíče. Z různých důvodů jsme bohužel neodjížděli v plné sestavě. Přesto bylo naším cílem zopakovat dobrý výkon z Jihlavy a třeba i potrápit vedoucí Velké Meziříčí.


ZR - Velké Meziříčí 0:2 (16,10)
V prvním zápase nás čekal hned nejtěžší soupeř - tým složený z hráču Velkého Meziříčí a Třebíče. Od úvodních výměn se hrál vyrovnaný volejbal. Dařilo se nám zatlačit soupeře dobrým podáním a sebevědomě jsme si počítali i na útoku. Postupně se toto sebevědomí z našich řad vytratilo a soupeř si především díky naším nevynuceným chybám dokráčel pro vítězství. Ani druhý set nás nezastihl v dobré formě. Ani podání, na které jsme se mohli spolehnout na minulém turnaji, se nám vůbec nedařilo. Jasná výhra pro kluky z Velkého Meziříčí/Třebíče.

ZR - ZŠ Lípa 1:2 (-19, 19, 7)
Ve druhém zápase nás prověřil soupeř z Lípy (Havl. Brodu). V prvním setu se nám dařilo hrát naši vlastní hru. Kromě solidního podání jsme se nebáli útočit a tím jsme set dovedli až k zaslouženému vítězství. Druhý set byl ale už jiná písnička. Zatímco kluci z Lípy hráli s nadšením, dařilo se jim na podání a nebáli se zaútočit, my jsme se spokojili s pouhým "přepinkáváním" míče na druhou stranu. A tak se rozhodně vyhrát nedá! V tie breaku jsme zaspali začátek a ztrátu se už dohnat nepodařilo.

ZR - Jihlava (19, 16) 0:2
V posledním zápase jsme chtěli zabojovat a přivézt aspoň jedno vítězství. Přesto, že se klukům rozhodně nedala upřít snaha, ani třetí zápas nám nevycházel podle našich představ. Ve druhém setu na nás pak plně dolehlo zklamání z nevydařených zápasů a Jihlavě už jsme nedokázali cestu za vítězstvím příliš ztížit.

Co říct závěrem?
Dnes jsme si vybral den "blbec". Přesto, že jsme se snažili, příliš se nám nedařilo. Zklamáním bylo především podání. Oproti minulému turnaji jsme hodně chybovali a darovali soupeřům hodně bodů zadarmo a sami sebe tím naopak sráželi psychicky dolů. Problém nám dnes taky dělala přihrávka míče zadarmo. Pracovat dále taky musíme na získávání herních návyků jako je odstupování nebo dodržování postavení při vybírání v poli.

Na druhou stranu bych rád řekl, že v naší hře bylo několik světlých okamžiků. Za zmínku rozhodně stojí několik povedených útoků středem i z kůlu, obětavé zákroky v poli nebo několik přímých bodů z podání. Svoji premiéru v soutěži si také odbyli David Havlíček a Honza Bartoň, kteří se rozhodně neztratili.

Po jednom nepovedeném turnaji rozhodně není důvod věšet hlavu. Naopak by nás to mělo více motivovat k práci v tréninku. Věřím, že na příštím turnaji, který se hraje ve Žďáře, se opět vrátíme na vítěznou vlnu. Za velké pozitivum považuji především to, že fungujeme jako tým. V těžkých chvílích se snažíme povzbudit a podržíme se. A takový tým má rozhodně na to se dále zlepšovat a být úspěšný!

Sestava: Vašek Parcl, Dan Pavlík, Radek Pohanka, Michal Vago, Kuba Augustin, Luboš Augustin, Filip Mička, Ondra Sýkora, Dan Lojek, David Havlíček, Honza Bartoň

Velké díky patří rodičům Kuby a Luboše, kteří nám pomohli zabezpečit dopravu!

Za trenérské duo Peťa a Mouči

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid