Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žáci na turnaji v Jihlavě úspěšní 07.10.2014 | Zápasy

Krajský přebor začal pro žďárské starší žáky turnajem v Jihlavě, s nímž jsme měli spojená velká očekávání. Tým se po odchodu tří hráčů základní sestavy s koncem minulé sezóny začal nově utvářet, avšak výhodou bylo, že žáci strávili společně soustředění a začali samostatně pravidelně trénovat. Na druhou stranu jsme si byli vědomi, že pro některé hráče (a to včetně několika ze základní sestavy) to bude vůbec první zápas v šestkovém volejbalu.


Do Jihlavy jsme vyrazili v plném počtu 12 hráčů pod vedením Peti s Moučim a odhodláním předvádět dobrý volejbal založený na stabilním podání, bavit se hrou a samozřejmě dovézt domů i nějaké ty body.

Žďár x Velké Meziříčí 0:2 (22, 17)
Hned na úvod nám los do cesty postavil soupeře nejtěžšího z možných, a to Velké Meziříčí. Po úvodní rozkoukávací fázi se nám povedlo soupeře potrápit dobrým servisem, začali jsme stahovat jeho náskok a rázem se dostali do vedení i herní euforie. V koncovce jsme vedli ještě 22:18, pak ale zkušenější soupeř přitlačil na servisu, my jsme udělali několik chyb na příjmu a na útoku a set prohráli. Druhý set byl ovlivněn průběhem prvního – nedokázali jsme se dostat do herní pohody, chybovali při jednoduchých míčích a náskok Velmezu ze začátku setu už nedokázali stáhnout.

Žďár x ZŠ Lípa 2:1 (-12, 23, 18)
Do dalšího střetnutí se ZŠ Lípa (Havlíčkův Brod) jsme zcela vyměnili sestavu, když z prvního zápasu nezbyl na svém postu ani jediný hráč. První set se zcela nová sestava na hřišti hledala a prohrála jej poměrně výrazným rozdílem. Do druhého setu nastoupila již obměněná sestava. I když se nám stále nedařilo na útoku dle představ, bojovali jsme o každý míč, povzbuzovali se, přidali několik bodů servisem a v napínavé koncovce srovnali stav setů. Tiebreak jsme už měli herně pod kontrolou a připsali si první letošní vítězství.

Jihlava x Žďár 0:2 (25, 23)
Vrcholem dne však pro nás byl poslední zápas s Jihlavou, do něhož jsme postavili co možná nejsilnější sestavu, jak se v průběhu dne vykrystalizovala. Domácí vstoupili do zápasu lépe, kvalitně podávali a několikrát i tvrdě zaútočili a udržovali si od nás bodový odstup. Takto jsme se ocitli v téměř beznadějné koncovce za stavu 18:23. Výborným podáním, příkladnou bojovností i povzbuzováním celého týmu jsme se na Jihlavu dotáhli a nervy drásající koncovku pro sebe získali v poměru 27:25. V druhém setu nám opět utekl začátek, vyplýtvali jsme timeouty i všechna střídání a v prostřední části setu jsme znovu prohrávali. V této fázi se nám však, jako již poněkolikáté ten den, povedla výborná bodová šňůra na podání, k tomu jsme přidali i několik pohledných souher na útoku a rázem jsme byli na koni. První matchbal pro nás přišel za stavu 24:20. Domácí však ještě zabrali, dobře zachytávali naše útoky a oboustranně pohledné rozehry získávaly ve svůj prospěch. Poslední matchbal jsme však již tvrdou smečí proměnili a mohli si naplno vychutnat výhru nejtěsnějším rozdílem 25:23. Vítězné kolečko na naší straně bylo naprosto zasloužené a tři body do tabulky rovněž.

Všichni hráči zaslouží za svoje nedělní vystupování pochvalu - od včasného ranního odjezdu, přes rozcvičku až po přístup k zápasu jak na hřišti, tak i na lavičce. Naším herním úkolem pro první turnaj bylo, aby vždy dva hráči po sobě nezkazili první podání, což se nám podařilo a bylo to jedním ze základních kamenů našich dobrých výsledků. Všichni hráči byli platnými členy týmu – střídající hráči nastupovali na servis nebo do pole a téměř bez výjimky si vedli dobře. Když nehráli, tak potom povzbuzovali hráče na hřišti. Právě nadšení ze hry a fungování jako tým nás může posunout k nejvyšším krajským metám. Je třeba vytrvat v tréninkové píli ve všech herních činnostech a příští turnaj může dopadnout ještě lépe!

Sestava: Vašek (kapitán), Danek P., Radek, Dan L., Adam, Ondra, Kuba, Filip, Syky, Luboš, Míša a David.

sepsal Mouči

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid