Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žáci dovezli z Pelhřimova dvě vítězství 27.01.2019 | Zápasy

Starší žáci v dalším kole krajského přeboru dvakrát zvítězili nad Pelhřimovem 2:0 a jednou prohráli stejným výsledkem s Havlíčkovým Brodem.


Starší žáci se v neděli 27.ledna v rámci krajského přeboru představili na palubovce v Pelhřimově. Jelikož kluky z Velkého Meziříčí zchvátily nemoci, zúčastnili jsme se turnaje pouze my, Havlíčkův Brod a domácí Pelhřimov. Vzhledem k tomu, že se nebudeme moci zúčastnit turnaje ve Velkém Meziříčí, předehráli jsme jedno utkání s Pelhřimovem.

ZR - Havlíčkův Brod 0:2 (-19, -13)
V prvním zápase jsme se utkali s Havlíčkovým Brodem, který se nám v letošní sezoně ještě nepodařilo porazit. Začátek však tentokrát vypadal slibně. Obstojně jsme si poradili s nepříjemeným podáním a do půlky setu se hrál vyrovnaný volejbal. Pak jsme si ovšem klasicky vybrali slabší chvilku na příjmu a přidali k tomu několik laciných chyb v poli nebo na podání a o vítězi bylo rozhodnuto. V druhém setu už jsme od začátku nedokázali vzdorovat, herní křeč byla patrná na všech hráčích a Brod jednoznačně vyhrál.

ZR - Pelhřimov 2:0 (15, 15), 2:0 (31, 23)
Po studené sprše od Havlíčkova Brodu jsem se oklepali a od začátku prvního zápasu jsme hráli dobrý volejbal. Fungovalo nám podání a díky tomu jsme si i připravovali dobré pozice na útoku a v poklidu první utkání vyhráli. V druhém utkání jsme trochu zahýbali se sestavou, příležitost dostali všichni hráči, což mělo vliv na naši hru. Ve výměnách jsme působili dost chaoticky a více jsme chybovali. Kluci z Pelhřimova se navíc i rozehráli, takže oba sety druhého zápasu skončili tím nejtěsnějším možným rozdílem.

Turnaj se hodnotí těžko. Ukázali jsme obě tváře naší hry. Matný výkon, bez bojovnosti a chuti se poprat o výsledek v zápase s Brodem a pak sebevědomě zvládnuté utkání s Pelhřimovem, kde jsme dobře zapojili útok středem i za hlavou. Pořád nám na hřišti chybí tahoun, který v těžké chvíli tým podrží a zvedne. V těžkých chvílích hrajeme sami na sebe a ne pro tým. Z toho pak vznikají situace, kdy nám i nejjednodušší míče padají na zem. Všichni hráči během turnaje měli chvilky, kdy hráli dobře, ale na druhou stranu taky chvilky, kdy hrály špatně. Proti silným týmům je však výpadků až příliš!

Sestava: Pavlík A., Pavlík M., Smolík T., Jeřábek T., Hansl T., Brabec O., Šebesta J., Veselý T., Hromádka J., Švoma P.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid