Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žáci doma dvakrát zvítězili 25.11.2018 | Zápasy

Starší žáci se v neděli 25.11. představili na domácí palubovce s cílem třikrát zvítězit. Po vítězstvích nad Velkým Meziříčím a Pelhřimovem, však prohráli jednoznačně s Havlíčkovým Brodem a v tabulce jim patří třetí příčka.


Starší žáci se v dalším kole krajského přeboru představili na domácí palubovce.

ZR - Velmez B 2:0 (18, 11)
Na začátku prvního utkání byla na naší straně patrná nervozita. Postupně se však kluci rozehráli a především díky jistému podání dokráčeli k vítězství 2:0. Příležitost dostali i hráči ze střídačky a vedli si dobře.

ZR - Havl. Brod 0:2 (-3, - 14)
Ve druhém utkání nás čekal nejtěžší soupeř dne. Bohužel se nám vůbec nedařilo na přihrávce. Za první set jsme dostali mnoho přímých bodů nebo es z podání. Vůbec se nám nepodařilo dostat do hry. Soupeř pouze podával a my odráželi míč z jedné strany tělocvičny na druhou. A pokud se nám už podařilo míč zvednout, neodpustili jsme si další chyby. Set tak skončil hrozivým skore 3:25. Do druhého setu jsme vstoupili lépe a podařilo se nám oklepat, ale v důležitou chvíli na soupeřově straně opět zafungoval servis, soupeř nám odskočil a také jednoznačně zvítězil.

ZR - Pelhřimov 2:1 (17, -23, 6)
V posledním zápase jsme si chtěli spravit náladu po nepovedeném utkáná s Brodem. První set jsme v klidu vyhráli, ale neodpustili jsme si mnoho chyb na přihrávce a ve hře v poli. Ve druhém setu jsme protočili sestavu, soupeř se zvedl, přestal chybovat a v koncovce dvěmi esy rozhodl o svém vítězství. Do tie breaku se vrátila naše osvědčená sestava a koncentrvaným výkonem dovedla zápas k celkovému vítězství.

Chtěli jsme dnes vyhrát všechna utkání, ovšem totální fiasko na přihrávce nás připravilo o jakoukoliv naději porazit Havlíčkův Brod. Na přihrávce pouze stojíme a čekáme, že nás míč trefí. Což kvalitně podávající soupeř poznal a nedal nám šanci. Trápí nás stále také hra v poli. Často nestojíme, kde bysme měli, překrýváme se, vybíháme z postavení a tím pádem nám padají jednoduché míče nebo je přihrajeme tak nepřesně, že si nejsme schopni připravit útok. Ztracený bod s Pelhřimovem byl do jisté míry způsoben velkým prostřídáním sestavy, ale v těchto chvílích je potřeba, aby zkušenější hráči pomohli a dužstvo podrželi, což se vůbec nestalo.

Velice děkujeme všem fanouškům za podporu. Tělocvična byla plná celý den. O to víc nás mrzí zcela nepovedený zápas s Brodem. Díky také žákyním, které kromě fandění zvládly i zapisovat. A v neposlední řadě i rozhodčím!

Sestava: Adam Pavlík, Martin Pavlík, Tomáš Jeřábek, Tomáš Smolík, Tadeáš Hansl, Ondra Brabec, Patrik Švoma, Tobiáš Hansl, Honza Šebesta

Trenéři: Petr Kadlec, Zbyněk Jeřábek

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid