Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žáci bojovali o další body v krajském přeboru 20.11.2016 | Zápasy

Starší žáci měli na programu v neděli 20.listopadu další kolo krajského přeboru. Tentokrát se turnaj odehrál na domácí palubovce ve Žďáře nad Sázavou. Komentář napsalo trenérské duo Peťa Kadlec a Jirka Moučka.


V prvním zápase jsme změřili síly se silným týmem Velkého Meziříčí. Od úvodních výměn bylo patrné, kdo bude na hřišti pánem. Kluci z Velmezu hráli sebevědomě, tlačili nás servisem a dostali se do rychlého vedení, které neustále navyšovali. Nejen, že se nám nedařilo herně, ale nefungovali jsme jako tým, což se podepsalo pod debaklem v prvním setu. V druhém setu se naše hra zlepšila, ale soupeř si před koncovkou vybudoval dostatečný náskok a udržel ho až dokonce.

V druhém utkání jsme hráli proti Světlé nad Sázavou. V tomto zápase byl náš výkon o poznání lepší. Bojovali jsme v poli, snažili se tvrdě útočit a hlavně jsme začali fungovat jako tým. To vše vedlo k vyrovnanému zápasu, který jsme ztratili až v tie-breaku.

Poslední naším soupeřem byla Jihlava. V utkání jsme byli favoritem a především díky dobrému podání jsme to v prvním setu potvrdili jasnou výhrou. I druhý set jsme začali v pohodě, což umožnilo prostřídat i tradiční opory. V koncovce soupeř ještě zabojoval a byla tu vyrovnaná koncovka, ve které jsme nakonec prokázali víc zkušeností a zvítězili jsme 27:25.

První zápas pro nás byl pověstnou fackou. Nedařilo se herně, ale především každý byl na hřišti sám za sebe. Musíme si uvědomit, že volejbal je týmový sport a bez vzájemné podpory a důvěry to prostě nepůjde! Jsem rád, že jsme se po prvním zápase dokázali srovnat a další utkání už od nás byla výrazně lepší. Co se týče hry samotné, pořád střídáme dobré pasáže se slabšími. Velkým pozitivem dnes bylo, že se na hřiště dostali i mladší hráči a svoji roli zvládli obstojně. I jejich přínos se zvýšil ve chvíli, kdy jsme se povzbudili a navzájem podpořili. I o tom je volejbal!

Velké díky patří opět fanouškům, kteří přišli ve velkém množství a skvěle nám fandili. Ti vytrvalejší si dokonce po skončení turnaje zahráli ještě exhibiční utkání s kluky.

ZR – Velké Meziříčí 0:2

ZR – Světla nad Sázavou 1:2

ZR – Jihlava 2:0

Sestava: Luboš Augustin, Ondra Švoma, Honza Bartoň, Tom Němec, Tannis Bantianidis, Adam Pavlík, Tadeáš Hansl, Tom Jeřábek, Kuba Humlíček

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid